İran'da seçime doğru yarış hızlanıyor!

İran'da seçime doğru yarış hızlanıyor!

İran'ın eski Tahran milletvekilli olan Teyyibe Siyaveşi İnayeti, cb adayı İbrahim Reisi'nin kampanyasını yürüten ekibin kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gördüğünü söyledi.

İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad döneminde Tahran milletvekilli olan Teyyibe Siyaveşi İnayeti, Cumhurbaşkanı adayı İbrahim Reisi ekibinin kadınları ikinci sınıf gördüğünü söyledi. İran İşçi Haber Ajansına (ILNA) konuşan İnayeti, Reisi'nin kampanyasında yer alan ve Ahmedinejad hükümeti döneminde mecliste bulunan kişilerin, kadın haklarıyla ilgili elde edilen kazanımları tamamen tahrip ettiklerini ileri sürdü.

İnayeti, Reisi cephesinde, başta Tayyipzade Nuri gibi şahısların varlığının "endişe verici" olduğunu söyleyerek, "Onlar dokuzuncu mecliste de bulunmuşlardı. Mecliste aldıkları kararlarla, kadınlar hakkında elde edilen tüm kazanımlar ve ilerlemeler yok oldu." ifadelerini kullandı.

Eski milletvekili İnayeti, aile yapısını güçlendirme "bahanesiyle" kadınlara ciddi bir darbe vurulduğunu iddia ederek, "Halka sormak lazım, bu düşüncedeki insanların tekrar işbaşına gelmesini isterler mi?" şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.