İran bazı bölge ülkelerinin tutumlarını unutmayacak

İran bazı bölge ülkelerinin tutumlarını unutmayacak

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İran'ın "bazı bölge ülkelerinin bölgesel meselelerle ilgili tutumlarını unutmayacağını" söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'daki Uluslararası İslam Toplumun Geleceği Konferansı'nda konuşan Meclis Başkanı Ali Laricani, bölgesel konularla ilgili değerlendirmeler yaptı.

"İran, Suudi Arabistan'a dostluk elini uzattı"

Laricani, İran'ın geçen 40 yılda Suudi Arabistan'a dostluk elini uzattığını ancak Riyad yönetiminin "bunu idrak edemediğini" ifade ederek, şunları söyledi:

"Bazı bölge ülkeleri hareketlerine dikkat etmelidir. İran onların bölgesel meselelerle ilgili tutumlarını unutmayacaktır. Suudi Arabistan’ın başındaki genç adamın neyin peşinde olduğunu bilmiyorum. Onun davranışları hem kendisine hem de İslam ülkelerine zarar veriyor."

İran'ın bölge ülkeleriyle müzakere yolunu sürekli açık tuttuğunu savunan Laricani, İslam dünyasındaki ticari ilişkilerin zayıf olduğuna dikkat çekerek İran, Malezya, Türkiye ve Irak arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik adımların atılması ve diğer İslami ülkeleri de kapsayan bir organizasyon kurmaları gerektiğini belirtti.

"ABD Başkanı çok ilginç bir varlık"

Laricani, ABD Başkanı Donald Trump'ın her gün bir uluslararası anlaşmadan çıktığını hatırlatarak, "ABD Başkanı çok ilginç bir varlık, bu varlığın gelecek derdi yok. Tüm uluslararası yapıyı birbirine kattı ve dünyada ABD’ye olan güveni de azaltıyor" görüşlerini paylaştı.

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin de uluslararası anlaşmaları koruyacak ağırlıkta olmadığını gösterdiği eleştirisini getiren Laricani, "AB ülkeleri, İran ile yapılan nükleer anlaşma konusunda defalarca var olduklarını söylediler ancak pratikte bir şey görmedik" ifadelerini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.