Irakta şiddet olayları: 32 ölü

Irakta şiddet olayları: 32 ölü

Irak'ın farklı bölgelerinde meydana gelen patlama ve çatışmalarda, 9'u sivil, 1'i polis, 5'i milis ve 17'si terör örgütü DAEŞ militanı olmak üzere 32 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak'ın farklı bölgelerinde meydana gelen patlamalar ve çatışmalarda, 9'u sivil, 1'i polis, 5'i milis ve 17'si terör örgütü DAEŞ militanı olmak üzere 32 kişinin öldüğü, 7'si milis 19 kişinin yaralandığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ebu Gureyb bölgesinde bir bombanın patlaması sonucu 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. El-Meamil bölgesinde yol kenarına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Yeni Kahire bölgesinde ise silahlı kişilerin saldırısına uğrayan 2 kişi hayatını kaybetti.

Eş-Şab bölgesinde ise devriye gezen güvenlik güçleri vücutlarında bıçak darbeleri belirlenen 2 kadın cesedi buldu.

Öte yandan, Enbar Operasyon Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Cemal ed-Dileymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haşdi Şabi ve Irak ordusu ile DAEŞ militanları arasında Felluce'ye bağlı En-Naimiyye bölgesinde çıkan çatışmada 5 milis ile 17 DAEŞ militanının öldüğünü, 7 milisin yaralandığını söyledi.

Çatışmaların halen devam ettiğini dile getiren Dileymi, örgütün ağır silah ve patlayıcılar kullanması nedeniyle Irak ordusunun Naimiyye'ye giremediğini belirtti.

Diyala'nın Bakuba ilçesinde de bir bombanın infilak ettirilmesi sonucu 1 polis hayatını kaybetti. Aynı ilçede silahlı kişilerce kaçırılan bir kişinin kurtarıldığı, zanlılardan birinin ise gözaltına alındığı aktarıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.