Irak'ta 24 DAEŞ militanı öldürüldü

Irak'ta 24 DAEŞ militanı öldürüldü

Irak'ın Enbar ve Diyala vilayetlerinde, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 24 militanın öldürüldüğü, 2'si yaralı 9 militanın da yakalandığı bildirildi.

Irak Askeri Operasyonlar Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Güvenlik güçleri, gönüllü silahlı aşiret mensuplarından aldığı destekle, ülkenin batısında yer alan Enbar vilayetine bağlı el-Kerme bölgesinde yürüttüğü operasyonda 14 teröristi (DAEŞ militanı) öldürdü, 2'sini de yaraladı" denildi.

Açıklamada, DAEŞ militanlarına ait 4 aracın imha edildiği ve içindekilerin de etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Askeri Operasyonlar Basın Birimi'nden yapılan bir başka bir açıklamada ise emniyet güçlerinin Enbar'ın el-Buayse bölgesinde terör örgütü DAEŞ militanlarını taşıyan bir aracı tespit ettiği ve 6 militanı öldürdüğü bilgisine yer verildi.

Diyala Emniyet Müdürü Casim Sadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Diyala ile Selahaddin kentleri arasında uzanan Hımrin dağlarında terör örgütü DAEŞ'e bağlı 7 militanı yakaladığını söyledi.

Söz konusu militanların İran-Irak arasındaki enerji hattını sabote etmeye çalıştığını ifade eden Sadi, "Emniyet güçleri, Mikdadiye ilçesindeki operasyonlarda 4 teröristi öldürdü, 200'den fazla patlayıcı ele geçirdi. Ayrıca, patlamalarda kullanmak üzere ülkenin kuzeyine doğru giden onlarca ton gübre yüklü bir kamyon yakaladı" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.