İPhone'un pil ömrünü uzatmanın yolu : Facebook'u silin

İPhone'un pil ömrünü uzatmanın yolu : Facebook'u silin

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarının başında gelen şarj ömrünü artırmak için yapmanız gereken çok basit bir işlem var. Facebook'un mobil uygulamasını cihazınızdan silmek.

Facebook'un mobil uygulamasının iPhone 6s'in şarjını yüzde 15 oranında azalttığı, Android cihazlarda ise bu oranın yüzde 20 olduğu belirtiliyor.

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Facebook'un mobil uygulaması Facebook'u akıllı cihazlarda kullanmayarak yüzde 15'lik bir şarj tasarrufu yapmak mümkün.

Aynı habere göre, sosyal medya devinin mobil uygulaması en çok şarj harcayan aplikasyonların başında geliyor. Bu nedenle Facebook'a akıllı cihazlardaki internet tarayıcıları üzerine kullanıp, uygulamayı cihazlardan silmek kullanıcılara hatırı sayılır bir şarj tasarrufu sağlıyor.

Benzer bir araştırma geçtiğimiz günlerde Android Central'da yapılmış ve Facebook'un mobil uygulamasının Android cihazlardaki pilleri yüzde 20 civarında azalttığı ortaya çıkmıştı. Guardian'ın iPhone 6s üzerinde yaptığı aynı testte, Facebook uygulamasının cihazın bataryasına etkisinin yüzde 15 olduğu ortaya çıktı. 

iPHONE'UN PİL ÖMRÜNÜ UZATMANIN YOLU 

Peki Facebook'u akıllı cihazlarınızdan silmenin dışında nasıl şarj tasarrufu sağlayabilirsiniz?
Sanılanın aksine arka planda çalışan uygulamaları kapatmak pil tasarrufu sağlamak yerine telefonunuzun daha çok enerji harcamasına sebep oluyor. Zira bu işlem sırasında iPhone'lar arka plandaki uygulamaları önce yeniden çalıştırıyor ve bu da cihazın normalden fazla enerji harcamasına sebep oluyor.
Bu nedenle ayarlar kısmında bulunan 'Genel' seçeneğinin içinde bulunan 'Arkaplanda Uygulama Yenile' seçeneğine tıklayarak kullanılmayan uygulamaları kapatmak iPhone kullanıcılarının şarj tasarrufu sağlamasına katkıda bulunuyor. 

IHA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.