İphone'a muhteşem bir yetenek daha!

İphone'a muhteşem bir yetenek daha!

İphone'lar için düşünülen yeni özellik taşınabilir duman alarmı olacak.

CHIP'te yer alan habere göre Apple patenti hayata geçirilirse, iPhone'unuz bir gün taşınabilir duman alarmı olarak çalışabilir. "Duman fark etme yeteneğine sahip kablosuz cihaz ağları" olarak adlandırılan bir Apple patenti, dumanın fark edilmesi halinde sizi uyarabilecek bir elektronik cihazdan bahsediyor. Bu cihaz, daha da ileri giderek çevredeki diğer insanların konumlarını belirleyip diğer telefonlara ve cihazlara uyarı mesajları gönderebiliyor ve yangın söndürme sistemlerinin çalışmasını sağlayabiliyor.

Apple'ın söylediğine göre, duman algılayıcıları evlerde bulunan cihazlar olmalarına rağmen bir iPhone'a duman fark etme sistemi kurmanın arkasındaki sebep, bu algılayıcıların sabit konumlara sahip olmaları ve sadece kendi çevrelerindeki tehlikeleri fark edebilmeleri. Bu yüzden de evin başka bir noktasındaki kişiler alarmın farkında olmayabilirler. Ayrıca sahibinin yanı sıra itfaiyeye ve çevredeki diğer kişilere yardımcı olabilecek bir elektronik cihazın bulunması oldukça yardımcı olabilir.

iPhone veya diğer bir cihaz, duman varlığını kontrol ve takip etmek için algılayıcılarla donatılacak. Buna karşılık olarak cihaz, yakındaki diğer cihazlara ve acil durum noktalarına uyarı gönderebiliyor. Bu uyarılar ile beraber dumanın bulunduğu alanların ve bölgedeki insanların konumlarını gösteren haritalar da sunulabilmekte. Bütün bu bilgi de durumun daha çabuk kontrol altına alınabilmesini sağlıyor.

Tabii ki her zaman olduğu gibi burada da patentin bulunması gerçeğe dönüşeceği anlamına gelmiyor. Yine de taşınabilir bir elektronik cihazın duman algılayıcı olarak çalışması, oldukça iyi bir fikir. Özellikle büyük binalarda, bu sistem sayesinde pek çok hayatın kurtarılması söz konusu olabilir.

Haberler 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.