iPhone mu Android mi?

iPhone mu Android mi?

iPhone ve Android son dönemlerin en çok tartışılan kıyas konularından biri.

iPhone kullanıcıları, Android telefon kullanıcılarını kıskandıracak avantajlara sahip.

İşte o özellikler…

Market ve Uygulama Kalitesi: iOS’in yapımcısı ve yayıncısı olan Apple, uygulama mağazasına üçüncü parti geliştiricilerin sunduğu uygulamaları koymak konusunda biraz daha titiz ve seçici davrandığından AppStore’daki uygulamaların kalite ortalaması daha yüksek.

Ayrıca her ne kadar Android pazarda daha büyük bir paya sahip olsa da geliştiriciler de bu yüksek kalite ortalamasından dolayı önce Apple’ın mağazasında yer almayı tercih eder. Periscope örneğindeki gibi popüler olan uygulamalar Android’in mağazasına daha geç gelir.

Apple Pay: Dünya genelinde pek çok noktada geçerliliği olan Apple Pay ödeme yöntemi sayesinde telefonunuz ile kolayca kasadan geçip ödemenizi yapabiliyor ve parmak iziniz ile ödemenizi kolayca onaylayabiliyorsunuz. Bu kolay ve kullanışlı metod için de elbette bir iPhone’unuz olması gerekiyor.

Müşteri Desteği: Birçok ünlü marka Android işletim sistemine sahip telefon üretiyor. Taşıyıcı olarak tanımlanan bu cihazlar konusunda müşterilere tam olarak destek veren bir sistem maalesef yok.

Apple ise müşterilere hem yazılımsal hemde cihaz kapsamında geniş destek sunuyor. Telefon kullanımı için pratik ipuçları, pratik bilgiler ve her türlü sorunu çözüme kavuşturan içerikler sağlıyor.

Homekit ve Akıllı Ev Kontrolü: Google da akıllı ev sistemleri konusunda çeşitli atılımlar yapsa da Apple’ın şu anki pratikliğine kavuşmuş değil. Işık, müzik sistemi kontrolü ve bu gibi akıllı ev unsurları için de Apple’ın iPhone cihazı Android’in sunmadığı bir deneyim sunuyor.

Aile Paylaşımı ve Ebeveyn Kontrolü: iOS 8 ile gelen family sharing özelliği ile aile bireyleri arasında anı, uygulama, kitap ve diğer içerikleri paylaşabilir, çocuklarınız için uygun olmayan içerikleri engelleyerek onların güvende kalmasını sağlayabilirsiniz.

Parmak İzi Sensörü: Bazı Android telefon üreticileri parmak izi sensürü deneyimini sunuyor bir süredir; ancak bu cihazlar Apple’ın iPhone ile sunduğu Authentec kalitesine sahip değil. Bu nedenle de piyasadaki en iyi parmak izi sensörünü kullanmak için de tercihiniz iPhone’dan yana olmalı.

Sürekli Güncel Yazılım: Apple yazılım güncellemelerini ve işletim sisteminin yeni sürümlerini birkaç nesil önceki cihazları için de sunarken Google’ın Android güncellemeleri genellikle sadece yeni nesil telefonlara geliyor. Bu nedenle işletim sisteminin en güncel sürümünü uzun süre kullanmak için de Apple’ın iPhone’una sahip olmanız gerekiyor.

teknolojioku

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.