iPhone kullanıcıları için kritik bir hata tespit edildi

iPhone kullanıcıları için kritik bir hata tespit edildi

iOS işletim sistemine sahip iPhone cihazlarında Wi-Fi ağ servislerini ortadan kaldıran bir hata ortaya çıkarıldı.

iPhone telefonların Wi-Fi noktalarına bağlanmasını engelleyen bir hata ortaya çıktı. Cihazların belli bir ada sahip Wi-Fi ağlarına bağlandıktan sonra bağlantı seçeneklerinin kaybolduğu gözlemlendi.

Güvenlik araştırmacısı Carl Schou, kendi kişisel Wi-Fi ağına 4 farklı karakterden oluşan karışık bir isim verdi. Bu ağa bağlanamayan Schou, bir süre sonra telefonun Wi-Fi bağlantı özelliğinin tamamen kaybolduğunu fark etti.

Carl Schou, yaptığı denemeler sırasında kişisel Wi-Fi ağına “%p%s%s%s%s%n” adını verdi. Ne kadar denese de ağa bağlanamayan araştırmacı, bir süre sonra daha garip bir şey fark etti. Telefonun Wi-Fi bağlantı özelliği tamamen kaybolmuş, listede ise hiçbir ağ gözükmemekteydi.

KRİTİK HATA ÇÖZÜLDÜ

Hata başka telefonlarda da test edildi. Sorunun varlığı doğrulandı ve çözüm yolu bulundu. Eğer yanlışlıkla “%p%s%s%s%s%n” isimli bir ağa bağlanırsanız izlemeniz gereken yol şu: Ayarları açıp genel sekmesine girin. Sıfırlama kısmından ‘Ağ Ayarlarını Sıfırlama’ seçeneğine basın. Uyarıyı kabul edip telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra eski Wi-Fi hizmetinize kavuşacaksınız.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.