iPhone akıllı kılıfın özellikleri dikkat çekti

iPhone akıllı kılıfın özellikleri dikkat çekti

Akıllı telefonlarla birlikte apayrı bir sektör haline gelen akıllı kılıflar kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde iPhone 6/6s modelleri ile uyumlu olan bataryalı kılıfını Apple Store üzerinden satışa sundu. 379 TL fiyat etiketine sahip olan iPhone 6s Smart Battery Case aksesuarının 1.877 mAh kapasiteli bir batarya ile gelmesi büyük tepki çekti. Ürünün isminde yer alana "Smart" yani 'akıllı' kelimesine açıklık getirmeyen Apple'ın, aslında sadece bataryaya sahip bir kılıf sunmadığı ortaya çıktı.

 iMore ekibinden Rene Ritchie'nin yapmış olduğu araştırmaya göre iPhone 6s Smart Battery Case söylendiği gibi gerçekten akıllı bir kılıf. Peki, Phone 6s Smart Battery Case'i akıllı yapan özellikler ne?
 
iPhone 6s Smart Battery Case neden akıllı?
 

1- iPhone 6s Smart Battery Case ürününde anten yer alıyor. Bu anten iPhone ile etkileşime giriyor ve çekim kalitesini artırıyor. Çekim kalitesi artığı için iPhone daha az enerji harcıyor.
 
2- iPhone şarja takıldığında başlayan yedekleme işlemi gibi hizmetler bu kılıf ile devreye girmiyor. iPhone, kılıfın bir harici batarya olduğunu anlıyor ve iPhone şarja takılıyken yapılan işlemler 2. plana atılıyor.
 
3- iPhone 6s Smart Battery Case'i taktığınız zaman enerji tüketen ve işlemciyi yoran uygulamalar otomatik olarak kapatılıyor.
 
4- Enerji akımı konusunda ön plana çıkan iPhone 6s Smart Battery Case, iPhone'a sürekli akım vererek boşuna şarj tüketmektense gerekli olduğu durumlarda devreye giriyor ve enerji akımını sabit bir düzeyde tutuyor.
 
5- iOS 9 güncellemesi ile gelen bildirim merkezindeki "Piller" özelliği iPhone 6s Smart Battery Case'de de kullanılıyor. Bildirim merkezinden hem bataryanızın durumunu hem de harici bataryanın durumunu görebiliyorsunuz.
 
(SDN)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.