iPhone 6S'in kalbinde Samsung'un imzası

iPhone 6S'in kalbinde Samsung'un imzası

Belki dışarıdan bakınca 'ezeli rekabet ebedi dostluk' gibi görünebilir ama işin aslı öyle değil.

Apple'ın Eylül ayında tanıtıp satışa sunacağı yeni iPhone ailesinde yer vereceği yongasetinin Samsung tarafından üretileceği kesinleşti.

Digitimes'ın aktardığı habere göre, iPhone 6S ile 6S Plus'ı güçlendirecek olan Apple A9 yongasetinin çıkacağı üretim bantlarından birisi Samsung'un diğeri ise TSMC'nin olacak.
Her iki firma da yongasetlerinin üretimine başlamış olsa da, TSMC yeni nesil 16nm üretim teknoloji ile çıkacak olan yongaların hacimli üretimine 4. çeyrekten önce (yani en erken Ekim ayında) geçemeyeceğini açıkladığı için gelecek ilk partilerin hemen hepsi Samsung'tan olacak. Toplamda ise Samsung lehine %70'e %30 gibi bir dağılım öngörülüyor.

Kaldı ki zaten kendi yongaseti olan ve Galaxy S6 ailesini güçlendiren 14nm'lik Exynos 7420 ile rüştünü son derece başarılı biçimde ispatlayan Samsung'un iPhone 6S'lerde yer alacak oluşu -her ne kadar Apple'ın hiç hoşuna gitmiyor olsa da- kendileri için de daha iyi bir tercih.

Peki neden Apple'ın hoşuna gitmiyor?

Bunun temelde iki sebebi var. Sebeplerin başında hiç kuşkusuz Apple'ın Samsung'a mecbur olmamayı istemesi yatıyor. Ki zaten bu sebeple iPhone 6 ailesinde yer alan A8 yongasetini tamamıyla TSMC'ye ürettirmişti. Tabii yeni yongaseti yeni teknoloji ile geldiğinden ve üretim 14nm'ye düştüğünden bunu halihazırda dünya üzerinde sadece Samsung gerçekleştirebildiği için mecburen Samsung'la çalışmak zorunda kaldı.
Diğer sebep ise Apple'ın mühendislik çalışmalarında en büyük rakibinin haberdar olmamasını istemesi yatıyor. Ne de olsa Apple yongasetlerini kendi mühendislerine tasarlatıp, taşeron üzerinden ürettiriyor. Yani aslında yongasetinin geliştiricisi Apple.
 
Apple'ın yeni yongasetinin detayları henüz bilinmiyor ancak tahminimizce 2GHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemci ve PowerVR GT7900 GPU kombinasyonusu ile gelecektir.
Bunun haricinde yıllardır olduğu gibi bu yıl da iPhone'ların panelinde LG'nin imzası olacak. Ki zaten dünyada iPhone satışını karşılayabilecek ölçüde geniş hacimli üretim yapabilen sadece iki firma var. Bunlardan birisi LG, diğeri ise -evet yine- Samsung.
Modellerde yer verilecek olan parmak izi okuyucuları yine TSMC'ye ürettirilecekken, ses yongası ise Cirrus Logic'ten tedarik edilecek.

Son olarak da Apple'ın bu sonuna kadar 80 milyon adet iPhone 6S sevkiyatı gerçekleştirmeyi öngördüğü notunu düşelim.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.