iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ta sorun var

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus'ta sorun var

Apple’ın en güncel akıllı telefonları olan iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde bir sorun var. Apple sorunu kabul etti çözüm için çalışmaya başladıklarını dile getirdi

Sorun oldukça basit. Cihazınızı kullanıyorsunuz, ancak kullanımınıza bağlı olarak düşmesi gereken pil yüzdesi düşmüyor. Yani piliniz azalmış olmasına rağmen gösterge henüz daha şarjınız varmış gibi gösteriyor. Bu sorun sadece iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde yaşanıyor. Önceki iPhone modellerinde bir sorun rapor edilmedi.

iPhone 6s pil yüzdesi sorunu çözümü için Apple basit bir çözüm öneriyor. Sorunun ortaya çıkış sebebi henüz bilinmese de saat ayarlarından kaynaklandığı düşünülüyor. Eğer saat ayarınız otomatik değilse ve yakın bir zamanda saatinizi değiştirdiyseniz böyle bir sorunun olabileceği iddia ediliyor.

Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız, Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat sekmesinden “Otomatik Ayarla” seçeneğini aktifleştirmeniz gerekiyor. Çünkü saat ayarının otomatik olmaması bu sorunu tetikleyebiliyor. Ve tabii ki 1-2 haftalık aralıklarla cihazı kapatıp açmak gerekiyor. Zaman içerisinde iOS, tıpkı Android gibi kapatıp açılmaya ihtiyaç duyuyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.