iPhone 6s kaç GB olacak?

iPhone 6s kaç GB olacak?

iPhone 6s sızıntıları devam ediyor. Çıkış tarihi yaklaştıkça sızıntıların detayları da paralel şekilde yükselişe geçti. Son gelen sızıntılar ise depolama alanına ışık tutuyor!

Özellikle son birkaç gündür Apple iPhone 6s ile ilgili sızıntılar tırmanışa geçmiş durumda. Önce iPhone 6s’e ait olduğu iddia edilen kasa görüntüleri, şimdide yine iPhone 6s’e ait olduğu iddia edilen devre kartı görüntüleri sızdırıldı. Üstelik bu görüntülerden iPhone 6s’in donanımsal detaylarına dair çıkarımlar yapmakta mümkün.

Uzun süredir Apple’ın, iPhone cihazlarında 16GB depolama alanı seçeneğiyle devam ediyor olması, ilk olarak iOS 8 ile birlikte sorgulanmaya başlanmıştı. iOS 8 güncellemelerinde depolama ile ilgili büyük sorun yaşanması, Apple’ın iOS 9 ile bu sorunları tekrarlamamak için ayrıca çaba harcamasına neden olmuştu. Nitekim Apple, iOS 9 ile birlikte uygulamaların daha az alan kaplamasına imkân sunacak geliştirmeler ve iOS güncellemesi için daha az kullanılabilir alan talebinde bulunmuştu. 

iphone6s-1.jpg

iPhone 6s 16GB baz model ile gelecek!

Tüm bu iyileştirmeler bir yana dursun, artık beklentiler iPhone 6s‘in en alt depolama seçenekli modelinin 32GB olması yönünde şekillenmeye başlanmıştı. Hatta bu konu ile ilgili iddialarda ortaya çıkmaya devam ediyordu. Ancak son sızan iPhone 6s ana kart görselleriyle, Apple’ın yine baz modelinin 16GB depolama alanı ile yer alacağı anlaşıldı.

iphone6s-1-001.jpg

Söz konusu sızıntılarda yer alan iPhone 6s devre kartı üzerinde, Toshiba üretimi bir depolama birimi yer alıyor. Bu depolama biriminden yola çıkarak, kapasitenin 16GB olduğu belirlenmiş durumda. Ancak bunun bir prototip olduğu belirtildiği için kimi görüşler bu devre kartının satışa çıkacak iPhone 6S ürünlerinde yer almayacağı yönünde… Yani Apple’ın bu iPhone 6s ana kartını sadece test için kullanmış olduğu ihtimalini de göz önünde bulundurmakta fayda var.

Ancak bu görselleri destekleyecek nitelikteki, Apple’ın kıdemli başkan yardımcısı Phil Schiller tarafından getirilen 16GB açıklaması dikkatler kaçmıyor. Söz konusu açıklamada Schiller, 16GB depolama alanının hala kullanılabilir olduğunu çünkü Apple’ın iCloud bulut depolama hizmetinin her türlü depolama ihtiyacına cevap verecek niteliğe sahip olduğu tarzında bir açıklamada bulunmuştu. Bu nedenle 16GB depolama alanının, iPhone 6s ile piyasalarda olmaya devam edeceği ihtimali kuvvetleniyor.

iPhone 6s ile ilgili 4K video kaydı dedikodularını da düşünecek olursak, yeni nesil bir cihaz ile 16GB depolama alanının Phil Schiller açıklamasındaki gibi bir alternatif depolama yolu ile ne kadar etkili kullanılmaya devam edilebileceği kuşkulu…

Yeni NFC ve Apple A9 İşlemci!

Tüm bunların dışında, sızıntı devre kartı görsellerinden diğer donanımlarla ilgili çıkarımlarda bulunuyor. Bu çıkarımlar arasında yeni NFC entegresi ve 19 nano metre ile üretilmiş yeni nesil Apple A serisi 64-bit işlemci bilgileri de yer alıyor.

iphone6s-1-002.jpg

Artık yeni nesil akıllı cihazlar hakkında bir gelenek haline gelen sızıntı görseller ve belgeler ile ilgili yeni gelişmeler, iPhone 6s resmiyet kazanana kadar devam edecek gibi görünüyor. Bu bağlamda güvenilir kaynakların sızıntılarına önem vermek gerekebilir. Zira geçmişteki örneklerde, birebir sızıntılarla aynı resmi cihazlarla karşılaşıldığı durumlar yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.