iPhone 6S: Batarya performans testi

iPhone 6S: Batarya performans testi

iPhone 6S ve 6S Plus modellerinin batarya performansı belli oldu.

iPhone 6S ailesinin en merakla beklenen taraflarından birisi hiç kuşkusuz batarya performanslarının ne düzeyde olduğu idi.

Bildiğimiz gibi her iki modelin bataryasında da seleflerine kıyasla küçük bir kapasite düşürümüne giden Apple bu bağlamda iPhone 6S'te 1715mAh (iPhone 6 > 1810mAh) 6S Plus'ta ise 2750mAh'lık (iPhone 6 > 2915mAh) pil kullandı.
Bununla birlikte aşağıdaki tabloda göreceğimiz gibi Apple, iPhone 6 nesline kıyasla cidi bir performans iyileştirmesine gitmeyi başarmış ki son kullanıcı olarak bizim için önemli olan şey de bu.
Phonearena'nın telefonların günlük kullanım senaryolarında tükettiği gücü ölçümlemek için hazırladığı özelleştirilmiş bir web betiğini çalıştırmak suretiyle gerçekleştirdiği testte tüm modeller aynı senaryoya tabi olduğundan şaşma ihtimali yok. Keza hepsinin ekran parlaklığı da aynı seviyede.
Tablo şöyle:

7424ekrangoruntusu470.jpg
 
Gördüğümüz gibi iPhone 6'nın yaklaşık 5.30 saatlik batarya dayanıklılık süresi 6S'te 8 saati geçerken, 6 Plus'ın 6.30 saatlik performansı da 9 saati geride bırakmış. Yani diğer bir deyişle her iki modelde de %50 dolayında bir iyileştirme var. Mevcut halleriyle en büyük rakipleri olan Edge+/Note 5 ve S6 Edge ile kafa kafaya gitmeleri de bir diğer önemli ayrıntı.
Listenin tepesindeki isimler olan Droid Turbo ile Xperia Z3 Compact ise zaten doğrudan batarya odaklı modeller olduklarından kıyas yapmamız açıkçası adil olmaz.
Tabii en nihayetinde henüz uzun süreli kullanıma dayalı son kullanıcı testleri gelmediğinden ''%100 böyledir'' de demememiz gerek. Gerçi belirtildiği gibi Edge ve Note 5 modellerinin ikisi ile benzer bir performansa sahiplerse bu yoğun kullanımda dahi bir iş gününü rahat biçimde çıkarabilecekleri anlamına geliyor ki, iPhone 6 ile kesinlikle yapamadığımız bir şey idi bu.
Ne diyelim, umarız tablodaki başarılarını gerçek hayata da yansıtır iPhone kardeşler...

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.