İnternetten alışverişte müjde

İnternetten alışverişte müjde

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, perakende harcamalarında payı artan e-ticaret siteleri için yeni bir düzenleme yaptı.

Veri giriş hatalarının önüne geçilebilmesi için 'geri al' ve 'değiştir' gibi seçenekler sunulacak. Alışveriş sitelerinin güvenliğinin sağlanması için standartlar uygulanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, internetten satış yapan e-ticaret sitelerine yönelik düzenlemeye gitti. Müşteri, ödemeden önce vergi ve kargo masrafı dahil toplam bedeli görecek. Veri giriş hatalarının belirlenebilmesi için 'geri al' ve 'değiştir' gibi seçenekler sunulacak. Alışveriş sitelerinin güvenliğinin sağlanması için belirlenen güvenlik standartları uygulanacak.

TOPLAM BEDELİ GÖRECEK

Resmi Gazete'de yayımlanan Elektronik Ticarette Hizmet Sağlayıcıları Yönetmeliği'ne göre, artık tüm alışveriş siteleri Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) numarası ile güncel ve tanıtıcı bilgilerine sitede yer vermek zorunda. İkinci el ürünler ayrı bir kategoride satışa sunulacak. Habertürk'ün haberine göre, müşteri, siparişin onaylanması aşamasında ve ödeme bilgilerinin girilmesinden önce, vergi ve teslimat masrafları da dahil olmak üzere ödeyeceği toplam bedeli açıkça görecek. Müşteri, veri giriş hatalarını düzeltmek için sipariş özetini de görebilecek. Müşteriye, 'geri al' ve 'değiştir' butonu ile siparişini değiştirme imkânı verilecek.

KİŞİSEL BİLGİLERİ KORUMAK İÇİN ÖNLEMLER ALINACAK

Alışveriş sitesi, sunduğu hizmetler nedeniyle elde ettiği kişisel verilerin muhafazasından ve hukuka aykırı olarak bunlara erişilmesi ve işlenmesini önlemek amacıyla gerekli tedbirlerin alınmasından sorumlu olacak. Siteler, güvenli alışveriş için gereken güvenlik sertifikalarına da sahip olacak. Müşteri, bilgilerini siteye rahatlıkla girebilecek.

E-TİCARET HACMİ 18.8 MİLYAR TL'YE ÇIKTI

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) verilerine göre 2014 yılında Türkiye'deki e-ticaret hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 35 büyüyerek 18.9 milyar liraya ulaştı.

Yeni şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.