İnternet ve sosyal medya devleri koronavirüs için işbirliği yapacak

İnternet ve sosyal medya devleri koronavirüs için işbirliği yapacak

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) pandemi ilan ettiği yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili insanların doğru bilgiye ulaşabilmesi için internet ve sosyal medya devleri güçlerini birleştirdiklerini ilan etti.

Google, YouTube, Microsoft, LinkedIn, Twitter, Facebook, Reddit, koronavirüs hakkında yanlış bilgilendirmeyle mücadele için birlikte çalıştıklarını duyurdu. 

Facebook hesabından ortak açıklama yayımlayan teknoloji devleri, insanların doğru bilgiye erişimini garantiye almak için hep birlikte ve hükümet kurumlarıyla işbirliği içinde çalıştıklarını, kendi platformlarındaki yalan yanlış ve zararlı içerikleri kaldırmak için uğraştıklarını belirtti. 

Ortak açıklamada şöyle denildi:

"Milyonlarca insana bağlantıda kalmaları için yardımcı olurken aynı zamanda ortak şekilde platformlarımızda virüsle ilgili sahtekarlık ve yanlış bilgilendirmeyle mücadele ediyoruz, yetkili içeriği yukarı çekiyoruz ve kritik güncellemeleri paylaşıyoruz, bunları tüm dünyada hükümetlerin sağlık kurumlarıyla koordinasyon içinde yapıyoruz. Toplumlarımızı sağlıklı ve güvenli tutmaya çalışırken diğer şirketleri de bizlere katılmaya çağırıyoruz."

Peki ya dezenformasyon kaynağı olarak Trump?

Geçen hafta ABD Teknoloji Baş Yetkilisi ve Donald Trump'ın üst düzey teknoloji danışmanı Michael Kratsios, teknoloji devlerinin temsilcileriyle video konferans yoluyla toplantı düzenleyip dezenformasyonla mücadelenin ve bu çabaları koordine etmenin yollarını görüşmüştü. 

The Washington Post ve Politico, Beyaz Saray'ın Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple, IBM, Cisco ve Twitter'dan bu yönde yardım talep ettiğini haberleştirdi. Lakin bizzat Trump'ın Twitter, Facebook paylaşımları dahil yaptığı açıklamaların ziyadesiyle yanlış bilgilendirme, yönlendirme içerdiği belirtildi. 

Koronavirüs krizi çıktığından beri kasten yanlış haber yayma ve bunun üzerinden kar etme faaliyetlerinde öyle bir patlama gözlemleniyor ki, DSÖ buna da 'enfodemi' adını taktı.

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.