Intel ile LG artık ortak!

Intel ile LG artık ortak!

Mobil işlemci pazarındaki analizimize kaldığımız yerden devam ediyoruz...

Günümüzün vazgeçilmezi olan akıllı telefonların en önemli parçası olan işlemciler, pazarın en hızlı alanlarından birisi diyebiliriz. Rekabetin son hız devam ettiği bu alanda her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şimdi ise LG, dünyanın en büyük işlemci üreticisi Intel ile anlaştı.

Pazarda Qualcomm, Samsung, Huawei, LG, Nvidia, Intel ve MediaTek üretimi işlemciler yer alırken en çok kullanılan işlemciler ise Qualcomm üretimi Snapdragon serisi ve Samsung üretimi Exynos işlemciler olarak karşımıza çıkıyor.

Rekabetin son hız devam ettiği bu alanda akıllı telefon pazarının en iddialısı Apple'da uzun süredir Samsung tarafından üretilen işlemcilerini artık Intel ile üreteceğini duyurmuştu. Gelen son haberler ise Intel'in yeni bir iş ortağı daha olduğunu ortaya koyuyor.

LG, yeni nesil Cortex-A53 ve Cortex A-57 çekirdeklerini barındıran Nuclun 2 işlemcisi, Intel fabrikalarında üretilecek ve 14 nm FinFET üretim tekniğine sahip olacak. Ayrıca Nuclun 2, Intel XMM 7360 LTE-A yongasına sahip olacak. İlerleyen günlerde ise Nuclun 2 işlemcisine dair daha fazla detayın ortaya çıkması bekleniyor.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.