Instagram'a gelecekte açılacak hesapları da engelleme özelliği geliyor

Instagram'a gelecekte açılacak hesapları da engelleme özelliği geliyor

Instagram’ın engelleme seçeneklerini geliştirdiği ve tartışmalı bir özellik üzerinde çalıştığı sızdırıldı. Test aşamasında olan yeni yöntem bazı kişileri sonsuza kadar Instagram’dan engelleyebilmenizi sağlayacak.

Instagram geçtiğimiz günlerde özel mesajlardan hakaret eden kullanıcıların hesabını sileceğini duyurmuştu. Şirket şimdi ise engellenen kullanıcının gelecekte oluşturacağı hesapların da engellenmesini sağlayacak.

Sosyal medya platformu bundan böyle, yalnızca belirli bir kullanıcı hesabını değil, aynı zamanda bu kişinin gelecekte oluşturacağı tüm profillerini de engelleme fırsatı sağlayacak. Açıkçası, böyle bir engelleme yönteminin oldukça faydalı olacağını ve büyük olasılıkla da oldukça sık kullanılacağını söylemek mümkün. Bu sızıntı ise Twitter'da @alex193a takma adlı kullanıcı tarafından ortaya çıkarıldı.

Instagram, bir kullanıcıyı bloke ederken iki seçenek sunacak: belirli bir hesabı engelleme veya bir profile sahip kullanıcının gelecekteki tüm hesaplarını yasaklama. Ancak bu noktada Instagram'ın, engellenen kullanıcının yeni hesaplarını nasıl takip edeceği konusunda ise bir bilgi yok. Facebook veya WhatsApp'tan alınan verilerle bunun belirlenebileceği söyleniyor.

KAYNAK: DONANIMHABER

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.