Instagram ve Facebook anlaştı!

Instagram ve Facebook anlaştı!

Instagram ve Facebook entegrasyonu ticari altyapıyla birleşecek. Instagram bundan böyle kullanıcılarına Facebook ilgi alanlarına göre reklam göstermeye başlıyor.

Instagram'ın yükseliş döneminde arada bir bazı reklamlara rastladığımız oluyordu. Ancak bu durum daha sık karşımıza çıkmaya başlayacak. Instagram ve Facebook aynı veri tabanı üzerinden kullanıcılarla bağlanabildiği için Facebook kullanıcı alışkanlıkları, ilgilendiği konular ve paylaşım tercihleri, aynı kullanıcıların Instagram hesabında kendilerine reklam olarak geri dönecekler.

Çok yakında kedi maması şirketlerinden, spor ayakkabı üreten firmalara kadar hemen her ticari marka Instagram'da kullanıcılara reklam gösterebilecek. Bunu da Facebook üzerinde paylaşılan, beğenilen ya da takip edilen veriler üzerinden yapabilecekler.

Bu durum Instagram üzerinde gittikçe daha fazla reklam görüyor olmamıza yol açar mı? Aslında hayır. Rastgele reklam görmek yerine, daha hedefe odaklı ilgimizi çekebilecek reklamlarla karışılacağımızın bir işareti. Bu yöntemle her kullanıcıya daha ilgi odaklı tüketim yönlendirmeleri göndermek mümkün olabilecek. Böylece Facebook üzerinde yaptığınız paylaşımların kategori çeşitlilikleri Instagram üzerinde o kadar az, ya da fazla reklam görmek anlamına gelecek.

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.