Instagram IGTV'ye yeni özellik

Instagram IGTV'ye yeni özellik

Instagram'ın TikTok benzeri özelliği Reels'in yayınlanmasıyla birlikte IGTV'ye olan ilgi azaldı. Sosyal medya devi IGTV için yeni bir özellik getirerek bu alanın da popüler kalmasını hedefliyor.

Instagram'da sürekli olarak videolar popüler hale geliyor. Ancak bu videolar yerel bir dile aitse o alanda kısıtlı kalabiliyor. Bazı hesaplar bu videolara altyazı ekleyerek yayınlayabiliyor. Instagram dil bariyerinin aşılabilmesi adına IGTV videolarına altyazı özelliği getiriyor.

INSTAGRAM IGTV VİDEOLARI NASIL ALTYAZILI OLACAK?

Instagram'ın IGTV sekmesinden yapılan paylaşımlar, yapay zeka sayesinde 16 dilde otomatik altyazı çevirisine sahip olacak. Otomatik olarak eklenecek bu altyazı özelliğiyle Instagram videolarının daha fazla kişiye erişmesi hedefleniyor. 

YouTube benzeri bir sistemde işleyecek olan bu özellik, eğer videoda ses yoksa kullanıcıların yardımıyla eklenecek. Yani ayarlardan bu videolara özel olarak altyazı eklenecek ve açılıp kapanabilecek. Videoda yer alan ayarlar bölümünden altyazı çevirisi istenirse açılacak istenirse de kapacak şekilde ayarlanabiliyor.

KAYNAK: HABER7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.