Instagram, "beğeni" sayısını arayüzden kaldırmaya hazırlanıyor

Instagram, "beğeni" sayısını arayüzden kaldırmaya hazırlanıyor

Uygulamasından beğeni sayılarını kaldırmayı test eden Instagram, bu küçük tasarım değişikliği ile platformu "beğeni" kaygısından arındırabilir.

Bir süredir kullanım süresi gibi kullanıcı sağlığını düşünen araçlar geliştiren Instagram, bu kapsamda uygulamasından beğeni sayılarını kaldırmayı test ediyor. Şirket, küçük bir tasarım değişikliği ile platformu "beğeni" kaygısından arındırmayı hedefliyor. Şirketin bu yeni tasarımla ilgili açıklaması ise şu şekilde:

Takipçilerinizin ne paylaştığınızla ilgilenmesini istiyoruz, paylaşımlarınızın ne kadar beğeni aldığıyla değil. Bu test boyunca gönderilerin toplam beğeniyi yalnızca bir gönderiyi paylaşan olan kişi görecektir.

Beğeni sayılarının gizlenmesi, kullanıcıların sürü psikolojisine kapılarak sadece binlerce beğeni alan içerikleri beğenmesinin önüne geçerken platformu da içerik odaklı bir yapıya dönüştürebilir. Aynı şekilde uygulama içinde süregelen rekabet ortamını da ortadan kaldıracak olan bu yeni tasarım, kullanıcıların kendilerini arkadaşlarıyla, ınfluencerlarla ya da bir ünlüyle karşılaştırmasını da engelleyebilir.

Beğeni odağının geri plana atılmasıyla içerik üreticilerinin, halihazırda beğeni getirdiği kantılanan birbirine benzer içerikler üretmekten vazgeçmesi de olası. Böylece platformun içerik çeşitliliğinde de artış görülmesi mümkün

webrazzi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.