İnsan kaçakçılarına yönelik operasyon hazırlığı

İnsan kaçakçılarına yönelik operasyon hazırlığı

AB, Akdeniz'de insan kaçakçılarına yönelik askeri operasyon başlatmaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği (AB) dışişleri ve savunma bakanları, Akdeniz'de insan kaçakçılarını hedef alacak askeri operasyon başlatılması için toplandı.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Bugün ana konu Akdeniz'de insan kaçakçılığı yapan suç ağlarını dağıtmak için denizde AB operasyonu başlatılması kararı olacak. Planlamayı ilerletip gelecek haftalarda operasyonu başlatabilmemiz için kararın bugün alınmasını bekliyorum" dedi.

Mogherini, AB dışişleri ve savunma bakanlarının Akdeniz'de askeri operasyonu onaylamasının ardından BM Güvenlik Konseyi'nden yetki alınmasının daha acil ve net hale geleceğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB'nin insan kaçakçılığı yapan organize suç örgütlerine yönelik askeri operasyon başlatma girişimini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Akdeniz'de yaşanan göçmen trajedilerinin ardından geçen ay Brüksel'de olağanüstü toplanan AB zirvesinde, insan kaçakçıları tarafından kullanılacak tekneleri tespit edip, ele geçirip imha edecek askeri operasyon için hazırlıkların başlatılması kararlaştırılmıştı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenleri taşıyan teknelerin batması sonucu Akdeniz'de yaşanan facialarda geçen yıl en az 3 bin 500 ve bu yıl bin 800 kişinin yaşamını yitirdiğini tahmin ediyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.