İnşallah sizler ömrünüzün sonuna kadar Kur'an'a hizmet edeceksiniz

İnşallah sizler ömrünüzün sonuna kadar Kur'an'a hizmet edeceksiniz

Ordu İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İnşallah sizler ömrünüzün sonuna kadar Kur'an'a hizmet edeceksiniz” dedi.

Ordu İl Müftülüğü tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Şüphesiz o Kur'an'ı biz indirdik. Onun koruyucusu da elbette biziz." ayet-i kerimesini hatırlatarak, Allah Teâla'nın Kur’an-ı Kerim’i hafızlar vasıtasıyla muhafaza ettiğini söyledi.

Konuşmasında hafızlığın önemine değinen Başkan Erbaş, “Önemli olan hafız olmaktan çok, hafız olarak ölebilmek. İnşallah sizler ömrünüzün sonuna kadar hafızlığınızı muhafaza edeceksiniz, Kur'an'a hizmet edeceksiniz. Şimdi onu hıfz ettiniz. Bundan sonra anlamak için mücadele edeceksiniz. Arapça’yı en güzel bir şekilde, Kur'an'ı anlama programlarımızı uygulayarak öğreneceksiniz. Kur'an'ı anlayacaksınız ve insanlarımıza anlatacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Hafızların, Hazreti Peygamberin varisleri olduğunu belirten Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in ilk inen ayetlerinde okumaktan, öğrenmekten, öğretmekten, kalemden bahsettiğini kaydederek, “Allah Resulü’nün varislerinin elinden kitap düşmeyecek, kalem düşmeyecek, beşikten mezara kadar ilim öğrenmeye devam edecek; buradan alacağımız mesaj bu” dedi.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erbaş, "Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız: Bunlar, Allah’ın Kitabı ve Peygamberinin sünnetidir." hadis-i şerifini hatırlatarak, “Bir daha Peygamber gelmeyeceğine göre bundan sonra Allah Resulü Efendimizin, Peygamberlik dışında yaptığı tüm mücadeleyi biz yapacağız. Başta hafızlarımız olmak üzere bizler, insanları ırkçılıktan, soya tapmaktan, kabilecilikten uzaklaştıracağız. Faiz ve tefecilikle insanların birbirlerini sömürmesine biz mani olacağız.” diye konuştu.

“Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı sizi bekliyor”

Hafızlara olan güvenlerinin tam olduğunu kaydeden Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“İçinizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten men eden bir ümmet oluşsun, içinizde böyle bir ümmet, böyle bir topluluk bulunsun. İşte Yüce Rabbimizin burada bize emrettiği ve işaret ettiği topluluğu görüyorum karşımda. Sizler öğrendiklerinizi öğreteceksiniz. Her biriniz hafız yetiştireceksiniz inşallah. Her biriniz önce kendi alanınızda ilerleyeceksiniz, diplomalarınızı alacaksınız. Sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatı sizi bekliyor. Mihraplarımız, hafız imamlarımızla süslensin. Kürsülerimiz, minberlerimiz hafız imamlarımızla, vaizlerimizle, müftilerimizle süslensin.  Kur'an kurslarımız, hafız hoca hanımlarla süslensin inşallah. İçinizden İmam Hatip okullarında sınıflardaki kürsülerde hafız öğretmenlerimiz olsun. İlahiyat fakültelerinde hafız doçentlerimiz, profesörlerimiz, dekanlarımız, rektörlerimiz olsun. Ne güzel bir ünvandır hafız olmak. Onun için sizler çok değerlisiniz. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Sizin için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz.”

Öğrencilere, hafızlığın bilincinde olmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Erbaş, hafızlığını bitirmiş olan öğrencileri, ailelerini, hocalarını tebrik ederken, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bin 800 kadar hafızı imam hatip liselerinde burslu okuttuklarını da ifade eden Başkan Erbaş'ın konuşmanın ardından, il genelinde faaliyet gösteren kuran kurslarında hafızlıklarını tamamlayan 108 kız, 173 erkek olmak üzere toplam 281 hafıza hafızlık icazet belgeleri verildi.

Programa, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftüsü Mürsel Öztürk ile hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda Ordulu katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.