İngiltere'nin müstakbel kraliçesi Ayasofya'yı sordu

İngiltere'nin müstakbel kraliçesi Ayasofya'yı sordu

Din adamlarının Ayasofya Camii'nin güzelliğinden bahsetmesi üzerine konuyu merak eden düşes

 

İngiltere prensi William ile eşi Cambridge düşesi Kate Middleton Malezya gezileri sırasında başkent Kuala Lumpur'daki Assyakirin camisini ziyaret etti.
 
Din adamlarıyla sohbet eden Middleton İstanbul'u çok görmek istediğini söyledi. William ve eşi ilk cami ziyaretlerinde din adamlarını soru yağmuruna tuttu.
 
CAMİYE EN ÇOK NE ZAMAN GELİYORLAR?
 
Caminin girişinde imam Ustaz Saiful tarafından karşılanan çift onlarla beraber gezen din adamlarına "İnsanlar ibadet etmek için en çok ne zaman geliyor?" şeklinde bir soru yöneltti.
 
İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Cuma namazı için camiye 12 bin kişinin geldiği söylendiğinde Prens şaşkın bir ifadeyle "Çokmuş!" cevabını verdi.
Middleton caminin gelişim müdürü Datin Faudziah İbrahim'in eşiyle sohbet etti.
 
AYASOFYA CAMİİ HATIRLATILDI
 
Din adamlarının Ayasofya Camii'nin güzelliğinden bahsetmesi üzerine konuyu merak eden düşes İbrahim'in eşine: "Ayasofya camisinin güzelliğini başka kişilerden de duydum. Siz orayı gördüğünüz için çok şanlısınız. Fotoğraflarına bakıyorum, muhteşem gözüküyor." dedi.
 
Cami ziyareti için uzun kollu gri bir elbise giyen Middleton aynı renkte bir baş örtüsü kullandı.
 
İngiliz basını düşesi, ilk cami ziyaretinde sergilediği "hassas" tutumu ve kıyafetiyle zamanında Mısır ve Pakistan gibi ülkelerdeki camileri gezen William'ın annesi prenses Diana'ya benzetti.
 
Malezya, William ile Kate'in İngiltere kraliçesinin elmas jübile etkinlikleri kapsamında çıktıkları Güney Doğu Asya gezilerinin son durağı.
 
Sabah