İngiltereli kız 7 yaşında Kur’an hafızı oldu

İngiltereli kız 7 yaşında Kur’an hafızı oldu

İngiltere’nin Luton şehrinde yaşayan Mariya, kutsal kitâbımız Kur'an’ın tamamını ezberleyerek hâfız oldu.

Suriyeliler için para toplamak amacıyla kurulan bir hayır kurumunun yarışmasında Yasin Suresini ezberlemeye başladığında 5 yaşındaydı. Kısa süre sonra ise bulundukları bölgedeki bir medresede Kur'an’ın son cüzünü ezberledi.

Annesi, Mariya’nın bu kadar hızlı ezber yaptığını fark edince onu hafız yapmak istedi. Çevrelerinde tam anlamıyla hafızlık eğitimi veren bir kurs olmaması onu hayal kırıklığına uğrattı. Bu yüzden annesi Kur'an’ı ezberleme yolculuğunda kızına rehberlik yapmaya karar verdi.

O, bunun o kadar da kolay bir şey olmadığını, hem kendisinin hem de kızının ne kadar sabır dolu bir süreçten geçtiklerini bizlere anlattı.

‘Allah’ın bana bu işi hakkıyla yapabilmem için sabır ihsan ettiğini düşündükçe hem duygulanıyor hem de mahcup oluyordum. Bu hiç kolay değildi.’

Mariya’nın günde 5 saat çalıştığı sıkı bir program takip ettiler. Okula gitmeden önceki zamanında öğrenmesi gereken yeni şeyleri öğreniyor, okuldan sonraki zamanında öğrendiklerini okuyarak tekrar ediyor, akşam yemeğinden sonra ezberlediklerini gözden geçiriyor, hataları varsa onları düzeltiyordu.

Annesi, Mariya’yı motive etmek amacıyla ezberlediği her cüz için küçük hediyeler alıyordu. Genellikle ayıcık gibi oyuncaklar, boyama kitabı veya resturantta yemek yemek gibi basit ödüller seçiyordu.

Onların sarfettiği tüm çabalarla birlikte sadece iki yıl içinde, Mariya 7 yaşına geldiğinde Kur'an’ın tamamını ezberledi. Hıfzını tamamlama töreninde onun bu başarısı kutlandı.

7-yasinda-kuran-hafizi-maria.jpg

(Mariya hafızlık cemiyetinde ezberden Kur'an okudu.)

Annesi, Mariyanın bu başarısının kendisini ‘Dünyanın en gururlu annesi’ haline getirdiğini ve ‘kızının bu öğrendiklerini her zaman yaşaması’ için dua ettiğini söyledi.

Mariya’nın hafızlık yolculuğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Facebook sayfasına göz atabilirsiniz.

Kaynak: Suffagah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum