İngiltere'den yardım hamlesi

İngiltere'den yardım hamlesi

İngiltere'nin, insani yardım programlarına destek için Birleşmiş Milletler (BM) Sudan Misyonu'na 10 milyon dolar bağışta bulunduğu bildirildi.

Sudan misyonundan yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'nin, ülkedeki insani yardım programlarına destek için 10 milyon dolar bağış yaptığı belirtilerek, bu bağışın İngiltere'nin son bir yılda ikinci bağışı olduğu ifade edildi.

İngiltere'nin Aralık ayında 10,9 milyon dolar bağış yaptığı hatırlatılan açıklamada, "Bu yıl yaşanan büyük finans eksikliği gölgesinde, İngiltere'nin yaptığı bu ikinci yardım, Sudan halkına ve insanlığa karşı bağlılığının delilidir" denildi.
Söz konusu bağış ile insani yardım yapan kuruluşların sundukları yardımlara devam edebileceği kaydedildi.
BM Sudan Misyonu'nun, şiddet olaylarına sahne olan Sudan'a geçen yıl 5,4 milyon insana ulaşmayı hedefleyen faaliyetlerini sürdürmek için gerekli finans desteğinin yüzde 50'sine ulaştığı, bu yıl ise şimdiye kadar ancak yüzde 39'unu elde edebildiği belirtiliyor.
Sudan'da BM'ye bağlı yaklaşık 20, yabancı ülkelerden yaklaşık 100 insani yardım kuruluşunun, özellikle çatışma bölgelerinde insani yardım faaliyetlerini sürdürdüğü ifade ediliyor.

AA


 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.