İngiltere'den Mescid-i Aksa açıklaması

İngiltere'den Mescid-i Aksa açıklaması

İngiliz hükümeti, Kudüs'deki Harem-i Şerif'te yaşanan olaylardan "endişe" duyduğunu bildirdi.

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya girmesi ve ardından Kudüs'te yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu.

Ellwood, birkaç kişinin yaralanmasına sebep olan, Harem-i Şerif'te yaşanan şiddetli olaylar ile artan gerilimden endişe duyduğunu belirterek, "Tüm şiddet eylemlerini kınıyoruz. Provokasyonlardan kaçınılması, statükonun desteklenmesi ve bölgede sakinliğin sağlanması için, tüm taraflara, birlikte çalışın çağrıda bulunuyoruz" dedi.

Yahudiler tarafından yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Gerginlik pazar gününden bu yana devam ederken dün sabah İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.;

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.