İngiltere'de öğrenciler cuma namazını 'öğretmen zoruyla' soğukta kıldı

İngiltere'de öğrenciler cuma namazını 'öğretmen zoruyla' soğukta kıldı

İngiltere'nin Manchester şehrindeki Oldham Academy North adlı lisede bir grup öğrenci, 3 Aralık'ta cuma namazını binanın dışında soğuk havada kıldı.

8 kişilik gruptaki öğrencilerden biri olduğunu söyleyen ve adını açıklamak isteyen bir kişinin iddiasına göre bir öğretmen, sınıfta namaz kılan öğrencilerin dışarı çıkmasını istedi.

Sosyal medyada paylaşılan videoda öğrencilerin dışarıda namaz kıldığı ve bir okul görevlisinin etraflarında durduğu görülüyor.

The Oldham Times adlı yerel gazete, konuyla ilgili lisenin eski öğrencisi olduğunu söyleyen bir kişinin iddiasına yer verdi. Adı açıklanmayan mezun, okulda okuyan kardeşinin namaz kılanları tanıdığını söyledi. Mezun, bir okul görevlisinin öğle arasında bir sınıfta namaz kılan öğrencileri sınıftan çıkarttığını iddia etti.

Namaz kılanlardan olduğunu söyleyen bir öğrenciyse BK merkezli Asian Image haber sitesine konuştu. Adının açıklanmasını istemeyen öğrenci şunları öne sürdü:

"Cuma namazı kılıyorduk. Bir öğretmen gelip bize o odada namaz kılmamıza izin verilmediğini ifade etti ve kapıyı çarptı. Kızgın görünüyordu. Daha önce uzun bir süreliğine mescidimiz vardı. Öğretmenler namaz kılmamız için oraya gitmemize izin verirdi."

Okul yönetimi gelen tepkilerin ardından özür diledi. Bölgede yaşanan bir sel sebebiyle 15 sınıfın kullanılamaz hale geldiği ve bu yüzden öğrencilerin sınıfta namaz kılamadığı açıklandı.

Adı açıklanmayan bir sözcü, "Farklılıklarımızla gurur duyuyoruz. Öğrencilerin namaz kılmasını asla engellemedik ve engellemeyeceğiz. Onların, dışarıda namaz kılmasını da asla istemedik ve istemeyeceğiz" dedi.

Oldham Camileri Konseyi'nden Helal Mahmood ise bu tür olayların önüne geçebilmek için liseyle çalışacaklarını belirtti.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.