İngiltere pasaport iptali yetkilerini genişletiyor

İngiltere pasaport iptali yetkilerini genişletiyor

İngiltere, terörle mücadele kapsamında ülkenin güvenliğine ilişkin aldığı pasaport iptali yetkilerini genişletme kararı aldı.

İngiltere hükümeti, geçtiğimiz Temmuz ayında IŞİD örgütüne katılmak amacıyla Suriye ve Irak’a kaçmak isteyen ve 16 yaş altı İngiliz vatandaşlarının pasaportlarına geçici süreliğine el koyulması için polisin yasal yetkilerini artırma kararı almıştı. Hükümet şimdi ise bu kararı, 16 ve 17 yaşında olanlara kadar genişletme kararı aldı. 

İngiltere İçişleri Bakanlığı, söz konusu kararla birlikte aile fertlerinin, çocuklarının radikal örgütlere katılmak amacıyla yurtdışına kaçma şüphesi gördüğünde yetkililere başvurabileceğini ve pasaportlarının derhal iptal edilebileceğini açıkladı. 

İçişleri Bakanı Theresa May yaptığı açıklamada, Temmuz ayından beri az denebilecek sayıda ailenin tedbir amaçlı bu yönteme başvurduğunu, yeni alınan kararın ise terörle mücadele kapsamında hazırlanan güvenlik paketine eklendiğini söyledi. 

İNGİLTERE’DEKİ MÜSLÜMAN LİDERLER CAMERON’I UYARDI

Öte yandan, İngiltere hükümetinin aldığı güvenlik kararlarına, ülkenin Müslüman temsilcilerinden tepki geldi. Britanya Müslüman Konseyi Genel Sekreteri Dr Shuja Shafi, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın izlediği stratejinin ‘kusurlu’ olduğunu, söz konusu kararların İngiltere’deki Müslümanlara yönelik ayrımcılığı artıracağını savundu. 

Dr Shafi, Cameron’ın izlediği bu yöntemle, terör kavramındaki aşırıcılıkla dini pratikler konusunda halkı yanlış yönlendirdiğini belirtti. Dr Shafi yaptığı yazılı basın açıklamada, “Alınan bu tedbirler, terör felaketinin kendisi yerine Müslümanlara önyargılı yaklaşan azınlık bir kitlenin, inancına göre yaşayanlara karşı kaygısını artırabilir.” ifadelerini kullandı. 

İngiltere emniyet yetkilileri, son iki yıldır IŞİD terör örgütüne katılmak amacıyla Suriye ve Irak’a giden vatandaşların sayısının yaklaşık 700 olduğunu açıkladı.

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.