İngiltere Müslümanları, Boris Jonhson'dan endişeli

İngiltere Müslümanları, Boris Jonhson'dan endişeli

Britanyalı Müslümanlar, genel seçimdeki ezici zaferinin ardından Boris Johnson'ın Muhafazakar Partisi iktidarında gelecekleri için endişe duyduklarını ifade etti

Britanya Müslüman Konseyi (MCB) yaptığı açıklamada "siyasetimizdeki ve iktidar partimizdeki önyargılara dair uzun süredir kaygılı" olduklarını söyledi.

Muhafazakar Parti'nin eski eşbaşkanı ve kabine üyesi Sayeeda Warsi, yaptığı uyarıda Muhafazakar Parti'nin İslam'la "ilişkisini iyileştirmeye başlamak zorunda" olduğunu söyledi.

Warsi Twitter'da yaptığı paylaşımda, "#TommyRobinson, #KatieHopkins ve arkadaşlarının retweet'leyerek verdiği destek hayli rahatsız edici. #İslamofobi'ye dair bağımsız bir soruşturma ilk adım olmalı. Irkçılığın kökünü kazımak için verilen savaş artık kuvvetlenmeli" dedi.

MCB'den Harun Han cuma sabahı şunları söyledi:

Johnson çoğunluğa yön veriyor, ancak ülkedeki Müslüman cemiyetleri arasında aşikar bir korku mevcut. Seçim kampanyası dönemine siyasettemizdeki ve iktidar partimizdeki önyargılara dair uzun süredir devam eden kaygılarla girdik. İslamofobinin artık hükümet için "pişirilmeye hazır" olmasından endişe duyuyoruz. Başbakanın tek ulus görüşüne sahip Muhafazakar Parti üyesi olduğuna dair yaptığı ısrarı anlıyoruz. Gerçeğin böyle olmasını samimiyetle umuyoruz ve tüm cemiyetlerle etkileşime geçerek ülkeyi merkezden yönetmesini tavsiye ediyoruz.

MCB, Birleşik Krallık'ta (BK) Müslümanların oluşturduğu en büyük örgütlenme.

Independent Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum