İngiliz Medyasında Kur'an ve Hadislerle Kıyamet Alametleri yorumu

İngiliz Medyasında Kur'an ve Hadislerle Kıyamet Alametleri yorumu

Koronavirüsten Sosyal Medyaya kadar İslami Metinlerden derledikleri kıyamet alametlerini değerlendirdirler.

Risale Haber - Haber Merkezi

İngiliz Medyasının önde gelen yayınlarından Daily Star'da Kur'an-ı Kerim ve hadis kitaplarından yer alan kıyamet alametleri günümüzdeki olaylarla karşılaştırılması yapılarak "Kıyamet" uyarısı yapıldı. 

Gazetenin islami metinlerde 'Kıyamet Günü' için 77 küçük ve 12 büyük Kıyamet alametinin öngörüldüğünü belirttiği haberde dünya çapında etkisini sürdüren Koronavirüs, SpaceX, Sosyal Medya araçları, gökdelenler ve ehliyetsiz yöneticiler gibi konuların öne çıkarılması dikkat çekti. 

dunyanin-sonu-kiyamet-geldi-mi-dailysatar.jpg

1400 yıl öncesinden o günün şartları değerlendirilerek haber verilen alametlerin birinin bile gerçekleşmesinin bu alametlerin doğruluğuna işaret ettiğini söyleyen bazı kullanıcı yorumlarına yer verilen haberde Kur'an-ı Kerim, Sahih Buhari, Sahih Muslim gibi güvenilir kaynaklardan 77si küçük 12'si büyük işaretler ele alındı. 

İslam inancına dayanılarak Hz. İsa'nın kıyamete yakın yeryüzüne ineceği ve Mehdinin onun yanında yer alacağına olan inancın da yer verildiği haberde, Kıyamet alametleri arasında yer alan "büyük bir vebanın yayılması" haberi için dünya çapında 500 bin kişinin ölümüne neden olan "Koronavirüs" salgını için, 'o veba olabilir mi' ihtimali üzerinde duruldu.

Bahsi geçen haberde "uzun mesafeler kısa zamanda geçilebilmesi" haberi ile ilgili olarak kısa zamanda büyük başarı elde eden Elon Musk'ın SpaceX projesi örnek gösterildi. Bu teknoloji ile New-York Shangay arasının 40 dakikaya düşecek olması bu haber için önemli bir işaret olarak görüldü. 

"Zamanın hızla akacağı" yönündeki Kıyamet Alametlerinin günümüz dünyasında sosyal medya gibi araçlarla zamanın nasıl geçtiğinin anlaşılamadığının üzerinde durularak insan algısında oluşan zaman yanılsamasının bu haber ile ilişkili olma ihtimali değerlendirildi.

eski-katar-yeni-katar.jpg

Gazete bir twitter kullanıcısının paylaştığı Eski ve Yeni Katar karşılaştırmasına yer verdi

Diğer yandan "Yüksek Binalar" ile ilgili alamet için dünyadaki bir çok gökdelenin örnek gösterilebileceği, "yanlış insanlara güç ve otorite verileceği" ile ilgili kıyamet alameti için de Adolf Hitler veya Amerika'da polis şiddeti ile ortaya çıkan George Floyd'un öldürülmesi ve sonrasındaki olayların örnek gösterilebileceği ifade edildi. 

Gazetenin 1400 yıllık İslami metinlere göre bunlar 'Kıyamet Günü'nün geldiğinin işaretleri olarak görülebilir yorumu üzerine bazı okuyucuların endişelendiği belirtildi. 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.