İncir üreticisi altın yılını yaşayacak

İncir üreticisi altın yılını yaşayacak

Aydın'ın en önemli ürünlerinden incir, hava şartlarının iyi olması nedeniyle son yılların en kaliteli sezonunu geçirdi.

Geçen yıl kilosu 5 lira 40 kuruşa kadar çıkan kuru incir alım fiyatının, Tariş tarafından bu yıl kalitesine göre 3 lira 30 kuruş ile 8 lira 25 kuruş arasında olacağının açıklanması, çiftçiyi sevindirdi.
Germencik Tariş İncir Birliği İncir İşletme Depolama Müdürü Caner Işlak, incirin son yıllarda en iyi günlerini yaşadığına dikkati çekti. İncirin ilk zamanlar yüzde 15 bir zayiat vermesine rağmen rüzgarın sonradan poyraza dönmesiyle çok iyi bir sezon geçirildiğini belirten Işlak şöyle dedi:

"Yıl bu şekilde giderse incir üreticimiz altın yılını yaşayacaktır. Geçen yıl en yüksek kilo fiyatı 5 lira 40 kuruş civarındaydı. Bu sezon incir fiyatları dün İzmir'de açıklandı. Tariş'in üreticiden alacağı en yüksek fiyat 8 lira 25 kuruş, en düşük fiyat ise 3 lira 30 kuruştur. Son yılların en iyi fiyatlarından birisi olduğunu düşünüyorum. Üreticiler için hayırlı olsun."

ÜRETİCİ MEMNUN

Germencikli incir üreticisi Fatih Köse, "Son yılların en kaliteli incirini topluyoruz. Çok iyi bir sezon yaşayacağız, şimdiden bu belli oluyor. Fiyatların da üreticiyi mutlu edecek şekilde açıklanması bizi sevindirdi. Havalarda bir değişiklik olmazsa incir bu sezon altın yılını yaşayacak" diye konuştu.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.