İncesu Göleti ile yıllık 1 milyon 666 bin gelir artışı sağlanacak

İncesu Göleti ile yıllık 1 milyon 666 bin gelir artışı sağlanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas’ta inşa edilen Gürün İncesu Göleti'nin tamamlandığında, bölgede yıllık 1 milyon 666 bin lira gelir artışı sağlanacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Sivas'ta inşa edilen Gürün İncesu Göleti'nde çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Hizmete alındığında hem yöre topraklarını suya kavuşturacak hem de milli ekonomiye katkı sağlayacak Sivas Gürün İncesu Göleti'nin Fırat Havzası'nda yer aldığı ifade edilen açıklamada, projenin su kaynağını Keşlik Deresi'nin oluşturduğu aktarıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen İncesu Göleti'nin temelden yüksekliği 34.40 metre, depolama hacmi ise 1.575 bin metreküptür. İncesu Göleti inşaatı işinde şu ana kadar tüm yol imalatları, derivasyon kondüvisi tamamlanarak derivasyon işlemi gerçekleştirildi. Gövde inşaatında 230 bin metreküp kazı imalatı, 4.395 metre enjeksiyon delgisi imalatı ve 108 bin metreküp dolgu imalatı yapıldı. 2014 Mart ayında inşaatına başlanılan ve 2015 yılı birim fiyatlarıyla toplam maliyeti 14 milyon lira olan göletin 2016 yılı temmuz ayında bitirilmesi hedefleniyor."

- "Yıllık 1 milyon 666 bin lira gelir artışı" 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gürün İncesu Göleti işinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "DSİ tarafından bölgede tesis edilecek gölette yüzde 53 fiziki gerçekleşme sağlandı. İncesu Göleti ile bölgeye pek çok fayda sağlayacağız. Projenin tamamlanmasının ardından 2 bin 280 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak. Aynı zamanda bölgede yıllık 1 milyon 666 bin lira gelir artışı sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Göletin bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapacağını da vurgulayan Eroğlu, bu projeyle sulu tarıma geçilmesinin ardından yetiştirilen ürünlerin verimi ve çeşitliliğinin de artacağını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.