İmamlar cemaatle fidan dikecek

İmamlar cemaatle fidan dikecek

6 Ekim Pazar günü sabah namazından sonra

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla Başkanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

Ezan ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Erbaş, hayatın içinde camilerin, camilerde hayatın bulunduğu gerçeğine daha güçlü şekilde dikkat çekilmesi amacıyla "cami ve hayat" konusunu gündeme taşıdıklarını belirtti.

Erbaş, Kur'an-ı Kerim'e göre yeryüzünde insanlar için inşa edilen ilk mescidin Kabe olduğunu hatırlatarak Hazreti Muhammed'in Medine'ye hicret etmesinin ardından edep, ilim ve irfanın aşılandığı merkez olan Mescid-i Nebi'yi inşa ettiğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in inşa ettiği "model şehir" Medine'yi örnek alan Müslümanların kurdukları medeniyetlerde hayatın ve şehirlerin daima cami merkezli planlandığını aktaran Erbaş, böylece hayatın bütün yönleriyle caminin öğrettiği ve temsil ettiği değerlerle inşa edilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

"İslam toplumlarında ortak bilincin oluştuğu mekan"

Erbaş, caminin, müminin kendi kalbiyle ilişkisinin ve Allah ile iman bağının en güçlü bulunduğu yer olduğunu ifade ederek "Camiler, toplumun her kesiminden insanların hiçbir ayrıma gitmeden bir araya geldikleri, bütün siyasi görüş ve farklı düşünüşlerin üstünde, milletçe hep beraber kaynaşma, kardeşlik ve muhabbeti yaşadıkları yerdir. İslam toplumlarında ortak bilincin ve şuurun oluştuğu mekandır." diye konuştu.

Camilerin İslam'da çok özel bir konuma sahip olduğunu dile getiren Erbaş, "Bugün de bütün bir millet ve ümmet olarak bizim beraberce sahiplendiğimiz en güçlü ortak zeminimiz camilerimizdir. İstiklal Mücadelesi'nden 15 Temmuz'a zor zamanlarımızda camilerimiz, ortak hareket noktamız olmuştur. Dolayısıyla birlik ve beraberlik açısından en güçlü mekanımız da camilerimizdir. Bunu muhafaza etmek ve bu konuda hassas olmak durumundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Erbaş, camilerin fiziki planlaması ve konseptinin geliştirilmesi için çalıştıklarına işaret ederek şunları söyledi:

"Camiler ve Din Görevlileri Haftasında 'Cami ve Hayat' teması çerçevesinde, 6 Ekim Pazar günü sabah namazından sonra bütün camilerimizde din görevlisi hocalarımız öncülüğünde cemaatimizle fidan dikimi gerçekleştirilecektir. Bu vesileyle milyonlarca ağaç dikmiş olacağız. Biliyoruz ki ağaç, tabiata hayat vermektir. Böylece din görevlisi hocalarımız da çevre ahlakı ve tabiata karşı sorumluluk bilinci konusunda da en güzel örnekliği göstermiş olacaklar."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.