İmamlar cemaate, cemaat camilere kavuşmanın sevincini yaşıyor

İmamlar cemaate, cemaat camilere kavuşmanın sevincini yaşıyor

Coronavirus salgını nedeniyle tedbir amaçlı ibadete kapatılan camiler, dün itibariyle kısmi olarak ibadete açılmıştı.

Malatya’da din görevlileri cemaate, cemaat ise camide namaz kılmanın sevincini yaşıyor.  Vatandaşlar, dün cami bahçeleri ve belirlenen alanlarda kıldığı Cuma namazı ve bugün öğle ve ikindi namazlarıyla birlikte cami de cemaatle namaz kılmanın hasreti bir nebze de olsa giderildi.

Malatya Mısri Camiinde öğle namazını cemaatle kıldıran Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, vatandaşlara çağrıda bulunarak öğle ve ikindi vakitlerinde camiye gelirken mutlaka maskeli ve seccadelerini yanlarına alarak gelmelerini tavsiyesinde bulundu.

Kısıtlı da olsa yeniden cemaatle buluştukları için çok sevinçli olduğunu söyleyen Niyazi Mısri Camii Müezzini Mücahit Gül de temennilerinin camilerin tekrar eskisi gibi cemaatiyle buluşması olduğunu belirtti.

İmam Hatip Mezunları Derneği (ÖNDER) Başkanı Abdurrahman Taşkesen ise Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 2 buçuk aydır camide cemaatle namaz kılmaktan mahrum kaldıklarını ve tekrar camide cemaatle namaz kılmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Esnaflardan Ebuzer Aktaş, Cemaatle namaz kılmanın çok farklı bir duygu olduğunu ve yaklaşık 3 aydır bu özlemi çektiklerini söyledi.

Vatandaşlardan Mehmet Ulaş ise uzun bir aranın ardından camide cemaatle namaz kılmanın sevincini yaşadığını belirterek, “Rabbim camileri cemaatsiz, cemaati de camisiz bırakmasın.” Temennisinde bulundu.

“Temizliği hayatımızın tamamına yansıtmamız gerekir”

Covid-19 salgını nedeniyle camilerde Cuma namazı ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasının askıya alındığını ve dün itibariyle hem Cuma namazı hem de öğlen ve ikindi namazlarının cemaatle kılınmaya başlandığını belirten Battalgazi İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, “Buradaki temel gaye toplumun, insanımızın sağlığını koruyabilmekti. Allah’a (Celle Celaluhu) şükürler olsun alınan tedbirler kapsamında şu anda gelinen süreç sonucunda devletin aldığı tedbir konusunda çok büyük bir başarının sağlandığını gördük. Bunun sonuncunda şu an itibariyle ülkemizin tamamında il-ilçe merkezlerinde bulunan ve valiliklerce tespit edilen camilerin bahçe, avlu ve belirlenen alanlarda Cuma namazı dün itibariyle kılınmaya başlandı. Çok şükür dün ilk Cuma namazımızı kıldık. Bugün de Niyazi Mısri camimizin avlusunda cami cemaatiyle öğle namazını cemaatle kıldık. Bu konuda gevşekliğe düşmememiz gerekir. Bu bilinç düzeyini salgının sonuna kadar götürmemiz ve temizliği hayatımızın tamamına yansıtmamız gerekir.” diye dikkat çekti.

“Rabbim bizleri cami ve cemaatten mahrum etmesin”

Yeniden Cemaatle buluştukları için çok sevinçli olduklarını söyleyen Niyazi Mısri Camii Müezzini Mücahit Gül, “Sınırlı da olsa tekrar cami ve cemaatimizle buluştuğumuz için Allah’a (Celle Celaluhu) sonsuz hamd-u senalar olsun. İnşallah temennimiz bu sürecin en kısa sürede atlatılması, eskisi gibi normale dönülmesi ve camilerimizin tekrar eskisi gibi cemaatiyle buluşmasıdır. Cemaatimizle buluştuğumuz için mutlu ve sevinçliyiz. Rabbim bizleri cami ve cemaatten mahrum etmesin. Ülkemizi, bütün İslam alemini ve bütün insanlığı bu hastalık illetinden kurtarsın diye dua ediyoruz.” dedi.

“Uzun bir aranın ardından cemaatle namaz kılmak çok güzel bir duygu”

Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 2 buçuk aydır camide cemaatle namaz kılmaktan mahrum kaldıklarını ve tekrar cemaatle namaz kılmanın sevincini yaşadıklarını belirten İmam Hatip Mezunları Derneği (ÖNDER) Başkanı Abdurrahman Taşkesen, “Şükürler olsun dün itibariyle belirlenen kurallara riayet etmek koşuluyla Cuma namazını kıldık. Bugün de camide öğle ve ikindi namazını cemaatle kıldık. Gerçekten uzun bir aranın ardından cemaatle namaz kılmak çok güzel bir duygu, Rabbim bunda sonra eski ibadet aşkı ve şevkiyle 5 vakit namazımızı camide cemaatle kılmayı bizlere nasip etsin.” diye konuştu. 

“Cemaatle namaz kılmanın özlemini çekiyorduk”

Cemaatle namaz kılmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirten esnaf, Ebuzer Aktaş, “Yaklaşık 3 aydır cemaatle namaz kılamıyorduk ve bunun özlemini çekiyorduk. Çok şükür tekrar camide cemaatle namaz kılmaya kavuştuk.” diyerek sevincini dile getirdi.

“Rabbim camileri cemaatsiz, cemaati de camisiz bırakmasın”

Vatandaşlardan Mehmet Ulaş ise “Rabbime şükürler olsun tekrardan camilerde cemaatle namaz kılmayı gördük. Camiye gelerek namazımı cemaatle kıldık çok mutluyuz. Rabbim camileri cemaatsiz cemaati de camisiz bırakmasın. İnşallah bir an önce bu salgını üzerimizden atar, eskisi gibi camilerimiz dolup taşar.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.