İmam hatiplerin önü açık

İmam hatiplerin önü açık

​Katsayı adaletsizliğinin kalkması ve orta kısımlarının yeniden açılmasının ardından imam hatiplerin önü açılmış durumda.

Üniversite giriş sınavlarında önemli başarılara imza atan imam hatip liselerinde okuyan öğrenciler, YKS'den aldıkları puanlarla da dikkatleri üzerlerine çekiyor.

Bu yıl Batman'daki imam hatiplerde birçok tıp ve diğer mesleklerden bölümler kazanan imam hatipliler, başarılarına başarı katıyor.

Batman Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Zehra Yalçınkaya,  imam hatip okumaktan duyduğu sevinci dile getirdi.

Hedefinin hukuk okumak olduğunu belirten, "İlk başlarda imam hatibe karşı çok önyargılıydım. Sonradan çevremi ve hocalarımı tanıdıkça imam hatibin çok güzel bir yer olduğunu öğrendim. İmam hatip okuyoruz diye illa dini bir bölüm seçmek zorunda değiliz. Okulumuz geçen sene iki tane tıp verdi. Aynı zamanda okulumuzda hukuk bölümünden mezun olanlar var. Her öğrenci istediği bölümü seçebiliyor. Geçen senelerden mezun olan ablalarımız bize seminerlere geliyorlar. Hedeflerimiz konusunda bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Şu anda gerçekten çok güzel bir ortamdayız." dedi.

"İsteyen avukat ya da doktor olabilir"

Öğrencilerden Kübra Çiçek, "Benim hedefim eşit ağırlık bölümünden hukuk okumak ve avukat olmaktır. Bu bölümü okumak için çok hevesliyim. Yanlış algılar sebebiyle millet 'avukat olamazsın din kültürü öğretmeni, ilahiyat öğretmeni ya da imame olursun' diyorlar. İmam hatip sadece ilahiyat okumak, imam-imame ve müezzin olmakla bitmiyor. İmam hatiplerde bir sürü alanlar var. İsteyen avukat ya da doktor olabilir. İmam hatiplerin üzerinde yanlış algılar olabilir. İmam hatipte fenni derslerin dışında Kur'an-ı Kerim okuyoruz ve namaz kılıyoruz. Bunları zaten normal hayatımızda yapmamız gerekenlerdir. Herkesin düşüncesi farklı olabilir ancak yanlış algılar olmaması lazımdır." ifadelerini kullandı.

"İmam hatipli olmak avantaj"

İmam hatibi okuyup psikolog olmak istediğini dile getiren öğrencilerden Esra Bali, "İmam hatibe gelmeden önce imam hatip okumak istemiyordum. Çevredekilerim hep 'imam hatip zor' diyorlardı. 'Ezberin iyi değilse oraya gitme' diyorlardı. İmam hatibe gelince düşüncelerim değişti. İmam hatibin o kadar zor olmadığını diğer düz liselerden farkı sadece ekstra dini dersler olduğunu gördüm. İmam hatibe gelmek avantaj çünkü hem dünyaya hem de ahiretteki sınava çalışıyoruz. İmam hatiplerdeki dersler çok zor değil herkesin buraya gelmelerini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

"İmam hatipten çok memnunuz"

İmam hatipte 4 kız çocuğu okutan velilerden Edibe Çiçek ise "Kızlarımı imam hatipte okuttum. Allah'a şükür şuna kadar bir sorun çıkmadı. Çocuklarım dini yönden ve terbiye yönünden çok güzel eğitim alıyorlar. Kızlarımı burada okutmamdaki bir başka neden ise karma eğitimin olmamasıdır. Kızların ayrı erkeklerin ayrı okuması daha güzeldir. Çocuklarımız dini yönden her şeyi burada öğreniyorlar. Çevreye ve topluma örnek insanlar oluyorlar. Bütün annelere sesleniyorum; özellikle kız çocuklarınız varsa imam hatibe getirmenizi tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Velilerden İbrahim Çelik ile Hüseyin Polat da çocukların dini yönden gelişmesi için herkesin çocuklarını imam hatiplere yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.