İmam hatip öğrencilerinden engelli çocuklara ziyaret

İmam hatip öğrencilerinden engelli çocuklara ziyaret

Siirt İmam hatip öğrencileri özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli çocukları ziyaret etti. Engelli çocuklara hediyeler veren öğrenciler onlarla şarkı söyleyip oyun oynadı.

Siirt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebeti ile özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli çocukları ziyaret etti. Engelli çocuklara hediyeler veren öğrenciler onlarla şarkı söyleyip oyun oynadı.

Etkinliğe katılan engelli çocukların aileleri de, imam hatip öğrencileri tarafından yapılan ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederken engelli çocuğa bakmanın zor olduğunu ama bir o kadar da mutluluk verici bir görev olduğuna dikkat çektiler.

Engellilik sadece bir insanın bir uzvunun eksik olması anlamına gelmediğini belirten Siirt İmam Hatip Ortaokul Müdürü Ali Özbilici, asıl önemli olanın insanın kalbinde bir engelin bulunmaması sevgi, saygı ve hoşgörünün her daim kalbimizde olması gerektiğine dikkat çekti.

Siirt İmam Hatip Ortaokulu olarak öğrencilerimizle birlikte “3 Aralık Dünya Engelliler Günün ”de özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli çocukları ziyaret ettik. Öğrencilerimizle burayı ziyaret etmemizdeki amacımız “Engel Olma Farkında ol” düşüncesini, farkındalığını oluşturmak istedik. Çünkü hepimizin veya ailemizden bir ferdin birer engelli adayı olabileceğini öğrencilerimize kavratmak ve empati yapmalarını sağlamak istedik.” dedi.

Biz engelli bireylere yol açtıkça daha iyi yerlere gelecekler

Bizim toplumumuzda engelliler gününün sadece bu günlerde kutlandığını ama olması gereken hassasiyeti yılın 365 günü gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Özbilici, engellileri her zaman ziyaret edilmesi gerekiyor. İnşallah bundan sonra farklı projelerle rehabilitasyon merkezlerini dolaşarak öğrencilerimizin her daim bu konuda farkındalık olmalarını sağlayacağız. Biz engelli bireylere yol açtıkça daha iyi yerlere gelecekler. Bizimde okulumuzda engelli öğrencilerimiz var. Sanırım bundan sonra burayı ziyaret eden öğrencilerimiz budan sonra engelli kardeşlerini çok daha iyi anlayacaktır.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.