İmam Hatip mezunları atama bekliyor

İmam Hatip mezunları atama bekliyor

İmam-hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin adayları, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın boş kadrolarına bir an önce atama yapılmasını istedi.

8 bin mağdur adına yapıldığı bildirilen açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, 2005 yılından bu yana yaptığı hem açıktan hem de sözleşmeli personel alımlarında "büyük hatalar" yaparak, on binlerce kişinin mağdur olmasına yol açtığı savunuldu.

Başkanlığın yaptığı her alımda binlerce kadronun boş kaldığı, hataların düzeltilmesine yönelik girişimlerde de bulunulmadığı öne sürülen açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde sorunun çözümü için girişim yapıldığı ve bu konudaki mağdurların internet siteleri aracılığıyla örgütlendiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Demokratik ve makul yolla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dikkatini çekemezsek, imza kampanyası başta olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı önünde bir basın açıklaması ve nihayet haklılığımızı tüm Türkiye'ye ilan etmek üzere çadır kurmaya kadar götüreceğiz. Bizlerin sayıları TEKEL işçilerinin sayılarından fazla olduğu gibi, mağduriyetimiz de onlardan ağır ve süreklidir. Çünkü mağduriyetimiz üç, beş aydır değil 2005'ten beri sürüyor. İmam-hatip, Kur'an kursu öğreticisi ve müezzin adayları olmak üzere mağdur sayısı 8 binin üzerindedir."

internethaber