İlyas Salman Allah'a inanmak istiyor ama ikna edici kaynak bulamıyor

İlyas Salman Allah'a inanmak istiyor ama ikna edici kaynak bulamıyor

Daha önce ateist olduğunu açıklayan İlyas Salman, son katıldığı programda aslına Allah'a inanmak istediğini ancak çıkar bir yol bulamadığını söyledi

Salman, Haberler.com'un YouTube kanalında yayınlanan Gökay Kalaycıoğlu'nun sunuculuğunu üstlendiği Haber Bahane programına konuk oldu ve ailesiyle ilgili geçmişte yaşadığı acı dolu günleri anlattı.

"2,5 YAŞINDAKİ KARDEŞİMİN GÖZLERİMİN ÖNÜNDE YANDI"

Salman şu ifadeleri kullandı:

"Eğer yaşasalardı 11 kardeş olacaktık. 7 tanesi yoksulluk hastalıklarından öldüler. 0 ila 2,5 yaş arasında. Verem, kıtlık, kıran, boğmaca, nezle... Hepsinin en büyüğü ben olduğum için de ölümlerini gördüm. Bu travmayı anlatmak için hiçbir lisan yetmez. Şu anda 3 kardeşiz. Birini de 3 yıl önce beyin kanamasından kaybettik. Acılar içinde geçmiş bir çocukluk yaşadım. Her kardeşle ölen kardeşin arasında 1 yaş anca vardı. Aile planlanması yoktu ve hiçbir şey düşünmeden çocuk yapılırdı sürekli. En büyükleri de bendim. Ben 3,5 yaşındayken 2,5 yaşındaki kardeşim gözlerimin önünde yandı."

"ANNEM VE BABAM ÇOK İNANÇLI İNSANLARDI"

"Beni yaşadıklarım Tanrı tanımaz hale getirdi. Benim annem ve babam çok inançlı insanlardı. Onların inançlarına hiçbir zaman saygısızlık etmedim, bugün de inanan kimseye saygısızlık etmedim. Onlar da bana inancım yönünde özgürlük tanısınlar diye düşünüyorum. Keşke olsa diye düşündüğüm oldu. Dört dinin hepsini okumaya çalıştım, Kuran-ı Kerim'i de okudum. İnsanların dine gerçekten inanırsa bozulmadan yaşaması gerektiğini düşündüm.

BAŞIMA BİR ŞEY GELDİĞİNDE "ALLAH'A DUA ETMEM" DİYEMEM

"Sevdiklerinin başına bir şey geldiğinde çarelerinden birinin Allah'a dua etmek olup olmayacağı" şeklindeki soruya Salman, "Bu konuda kesin bir şey söyleyemem. Olabilir. Benim indimde de başka ateistlerin indinde de tanrının olmadığını kesin ispatlayan bir şey yok. Olduğunu da ispatlayan bir şey yok" dedi.

KEŞKE ALLAH OLSA DİYE DÜŞÜNDÜM AMA ÇIKAR YOL BULAMADIM

Sunucu Kalaycıoğlu'nun "Bence sen Allah'a herkesten fazla inanıyorsun ama hayal kırıklığı ve küskünlüğünün olduğunu düşünüyorum. Öldükten sonra Allah olduğunu görürsen?" sorusuna ise Salman "O zaman Tanrı'dan ve inanan insanlardan özür dilerim. Bu açıdan yaklaştığım, düşündüğüm oldu ama çıkar yol bulamadım. Ya varsa ve keşke olsa diye düşündüğüm oldu. Keşke cennet olsa. Çocukluk yıllardan miras kalan ölüm korkum var. Tanrı varsa eğer beni cehenneme göndereceğini düşünmüyorum. Ben direkt cennetlik bir kulum çünkü kimseyi aldatmadım, kimseye acı çektirmedim, kimseye yalan söylemedim. Keşke olsa da inansam diyorum" şeklinde cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
27 Yorum