"İlmin olmadığı yerde kan ve gözyaşı hakimdir"

"İlmin olmadığı yerde kan ve gözyaşı hakimdir"

​Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen 13 hafız için düzenlenen icazet merasiminde, ilmin olmadığı yerde kan ve gözyaşının hakim olacağı mesajı verildi.

Şırnak'ta Mehmet Emin Acar Yatılı Kur'an Kursunda Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyen 13 hafız için icazet merasimi düzenlendi. Şehr-İ Nuh Mahallesinde bulunan kursun bahçesinde gerçekleştirilen program, Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Çeşitli ilahilerin seslendirilmesinin ardından 13 hafız, salavatlar eşliğinde icazet diplomalarını aldı.

Burada katılımcılara hitaben konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezak Ateş ilmin olmadığı yerlerde kan ve gözyaşının hakim olduğuna vurgu yaptı.

Ateş, "Eğer bir yerde mürekkep akmıyorsa, bir yerde mürekkebin yazdıkları gündem olmuyorsa bilin ki orada cehalet hakimdir, göz yaşı ve kan hakimdir. Onun için biz alimleri hakim kılmanın çabasını göstermek zorundayız. Gençlerimizi maalesef bizden çalıyorlar. Kimisini sekülerleşen dünyanın kapitalist sahillerine gömerek bizden çalıyorlar. Kimisini de Marksist, Leninist örgütlerin pençesinde çukurlara ve dağlara gömerek bizden çalıyorlar. Fatihasız ölenlerin sonu hep aynı. Antalya’da sahilde veya bir barda mı ölmüş yoksa Şırnak’ın Gabar Dağında mı ölmüş hiç farkı yok. İkisi de fatihasız, ikisi de Allah’tan habersiz, ilimsiz. Gençlerimiz cehaletin çukurunda ölüyorsa ikisini de dertlenmemiz gerekiyor. Ya yetişip bunları kurtaracağız, ya da hiç olmazsa peşlerinden gözyaşı dökeceğiz.” ifadelerini kullandı

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, kent merkezinde 14 Kur’an kursunun olduğunu, yapımı süren kurslarla birlikte bu sayının 24’e çıkarılacağını belirtti. Pehlivan, “Hafızlarımızın öğrendiklerini hayatına tatbik etmesi ve gelecek nesillere bu bilgi birikimlerinin aktarması çok önemli. Samimiyet ve ihlasla bunu yaptığımızda biz Müslümanların arasına hiçbir güç nifak tohumu ekemeyecektir.” şeklinde konuştu.

Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan ise toplumun her zamankinden daha çok dünya ve ahireti bilen, topluma rehberlik edip yol gösteren din alimlerine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Yapılan dua ile verilen yemeğin ardından sona eren programa; Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdurrezak Ateş, Şırnak Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Güneş, İl Müftüsü Ramazan Tolan, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, hafızların yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.