İlkokuldaki sınıfı 37 yıl sonra makam odası oldu

İlkokuldaki sınıfı 37 yıl sonra makam odası oldu

Gömeç Belediye Başkanı Arslan, ilçede uzun yıllar ilkokul olarak kullanıldıktan sonra belediye binasına dönüştürülen binada eğitim gördüğü sınıfı makam odası olarak kullanıyor.

Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın, ilçede 1908'de Rum ustalar tarafından inşa edilen binada ilkokul eğitimi aldığı sınıf, bugün makam odası oldu.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye binasının, 1908'de Rum ustalar ve kalfalar tarafından inşa edildiğikten sonra uzun yıllar ilkokul olarak kullanıldığını söyledi.

Binanın, 2010 yılında aslına uygun restore edilerek Gömeç Belediyesine tahsis edildiğini ifade eden Arslan, "Tarihi yapı, 5 yıldır belediye binası olarak kullanılıyor. 5 yıl bu okulda okudum. İlkokuldan çıkalı uzun yıllar oldu. 1980 ihtilalinden önceydi. Çocukluk duygularıyla ayrıldık ama yönetici olarak geri döndük" dedi.

37 yıl sonra oda aynı ama roller farklıydı

Arslan, 1977-1978 yıllarında ilkokul 2 ve 3'üncü sınıfı okuduğu odada, bugün belediye başkanı olarak oturduğunu, öğretmenlerinin, 37 yıl sonra kendisini belediye başkanı olarak ziyaret ettiğini bildirdi.

Eskiden kara tahtanın olduğu yerde şimdi masasının bulunduğunu söyleyen Arslan, "Hatıraları çok, çocukluğumuz burada geçti. Eski fotoğraflarım var. İnşallah buradan yine iyi hatıralarla ayrılırız. Yeni bir belediye binası düşünmüyoruz, böyle güzel bir binamız var sonuçta. Bahçesine çıktığımda bile çocukluk yıllarım, oynadığımız oyunlar aklıma geliyor. Yaşadıklarımın tarifi yok" açıklamasında bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.