İlker Başbuğ'a öyle cevap verdiler ki

İlker Başbuğ'a öyle cevap verdiler ki

Genelkurmay Başkanının sözleri büyük tartışmaya yol açtı. Köşe yazarları Başbuğ'u sert biçimde eleştirdiler

Risale Haber-Haber Merkezi

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un son sözleri büyük tartışmaya yol açtı. Hukukçular ve STK temsilcileri tepki gösterirken, köşe yazarları Başbuğ'u sert biçimde eleştirdiler.

Star Gazetesi yazarı Mehmet Altan isim vermeden Başbuğ için "Malum general" diye söz ederken "Savcılar... Yargıçlar... Mahkemeler... Sivil yargı... Askeri yargı... Yüksek yargı... Askeri Yargıtay, Askeri Danıştay... Hani neredeler?" diye sordu ve yargılanması gerektiğini belirtti. (Yazısının tamamı için TIKLAYINIZ)

Taraf Gazetesi yazarı Ahmet Altan, "Bu kadar çok yalan söyleyen Genelkurmay'ın hiçbir sözü inandırıcı olmaz", "Bir Genelkurmay Başkanı, parlementodaki bir partinin üyeleri hakkında böyle terbiyesizce ve saygısızca konuşmaz" ifadelerini kullanırken edep çizgisini geçmemesi gerektiğini söyledi. (Yazısının tamamı için TIKLAYINIZ)

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu, "Genelkurmay Başkanı'nın bayat görüşleri..." başlıklı yazısında "En başarısız ve en kritik anda askeri açıdan başarılı olduklarını söylerler" ifadelerini kullandı. (Yazısının tamamı için TIKLAYINIZ)

Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar ise bazı askerlerin millete ve dine hakaret ettikleri cümleleri sıraladı. Başbuğ'un sözlerini, "bir ilkokul çocuğu yapsa, hem şamarı yer, hem sınıfta kalır" şeklinde özetleyen Tayyar, "Türkiye, çağdaş demokrasiyle yönetilen gerçek bir hukuk devleti olsa, Başbuğ bugün emekliydi, yarın en basitinden adil yargılamayı etkileme ve ayrımcılık suçlamasıyla yargı önüne çıkarılırdı" dedi. (Yazısının tamamı için TIKLAYINIZ)