İlk 2 yaşı hatırlamıyoruz

İlk 2 yaşı hatırlamıyoruz

Kimileri dünyaya geldiği dönemi bile hatırladığını iddia etse de bilim aksini söylüyor. Uzmanlar, doğum sonrası ilk iki yılı hatırlamanın neredeyse imkânsız olduğu görüşünde.

Yazdıkları hikâyelerle doğum ve sonrasındaki dönemi hatırladıklarını ispatlamaya çalışan çok sayıda insan var. Bilim insanları ise kişilerin yaklaşık yüzde 40’ının hafızasındaki ilk anının aslında kurgusal olduğu görüşünde. Özellikle iki yaşından öncesini hatırlamak pek de mümkün değil. ‘Daily Science’ın haberine göre, İngiltere’deki Bradford ve Nottingham Trent üniversitelerinden uzmanlar bu konuda araştırma yaptı.

KAFADAKİ KURGULAR

Çalışmaya katılan 6 bin 641 kişinin yüzde 38.6’sı 2 yaş ve öncesini hatırladığını iddia ediyordu. 893 kişi de 1 yaş öncesini hatırladıklarını ileri sürüyordu. Sonuçta 2 yaş öncesine ait anıların çoğunun ‘kurgusal’ olduğu tespit edildi. Bu kurgular da erken yaşlarda tecrübe edilmiş aile ilişkilerine, daha ileri yaşlarda yaşanan sevinçli, üzüntülü anlara, fotoğraflara ve aile sohbetlerinden yansıyan hikâyelere dayanıyordu. dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.