İlave 500 bin ton pancar üretilecek

İlave 500 bin ton pancar üretilecek

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, nişasta bazlı şeker kotasının yüzde 2,5'e düşürüleceğini, 500 bin ton pancarın kota kapsamında ilave olarak üretileceğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotasının yüzde 2,5’e düşürülmesi hususunda açıklama yaptı. 

Bakan Pakdemirli’nin açıklaması şu şekilde:

 “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde 'Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında NBŞ kotasının yüzde 2,5’e düşürüleceğine yönelik açıklamada bulunmuş, şekerpancarı sektörüyle vatandaşımız tarafından bu açıklama memnuniyetle karşılanmıştır. 4634 sayılı Şeker Kanunu gereğince, şeker kotaları Cumhurbaşkanlığı Makamınca belirlenmektedir.

2001 yılında yayımlanan Şeker Kanunu çerçevesinde yüzde 10 olarak belirlenen NBŞ kotası geçtiğimiz yıl yüzde 5’e düşürülmüştü. Yapılacak düzenleme ile bu oran yüzde 2,5’e çekilecek ve halkımızın sağlıklı, güvenilir gıdaya ulaşması için gereken yapılmış olacaktır.

Ayrıca bu düzenleme ile yaklaşık 500 bin ton pancarın kota kapsamında ilave üretilmesi söz konusu olacak ve kotanın artırılmasıyla üreticilerimiz rahatlayacak.

NBŞ kotasının düşürülmesinde olduğu gibi vatandaşlarımızın gıda sağlığını korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek”

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.