İlahiyatçılara Risale-i Nur ve Said Nursi teklifi

TERÖR ÜMİDİMİZİ ASLA KIRAMAYACAK
 
Türkiye artarak devam eden bir terör belasıyla muhatap oluyor. 15 Temmuz darbe girişimi FETÖ eliyle yapılan terörün zirve noktasıydı. Şükürler olsun Türkiye olarak cesaret ve imanla bunu püskürttük.
 
Darbe girişimi hedefine varmayınca eski taktikler devreye sokuldu. Diyarbakır, Elazığ, Van, Bitlis ve Gaziantep’te saldırılar gerçekleşti.
 
PKK, IŞİD, FETÖ görünen örgütler. Bunların arkasında ise zındıka komiteleri, ifsad şebekeleri var. Hiçbir insani ve vicdani ölçüleri yok. Kendi sınırları dışındaki dünyayı ateşe vermekten habis bir zevk alıyorlar.
 
Gaziantep’te çoğu çocuk 51 insanımız katledildi. Onlar için çocuklar ölmüş hiç önemi yok. Bunu yapanlar Irak’ta milyonlarca insanı öldürüp, yetim, öksüz, dul ve sakat bırakmadı mı? Fakir ülkeleri sömürerek milyonlarca insanı aç ve perişan hale getirmedi mi?
 
Komite ve şebekelerin en büyük amaçlarından biri insanların ümitlerini kırarak ruhen onları teslim almaktır. Terör bunun bir aracı. Ama onlara teslim olmayacağız. Kur’an-ı Kerim’de “Allah’tan ümidinizi kesmeyin” emrediliyor. Ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. 

BARDAKOĞLU, KIRBAŞOĞLU VE ONAT’A ELEŞTİRİN ÇAĞRISI
 
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yeni bir rüzgar estirilmeye çalışılıyor. FETÖ üzerinden cemaatler, tarikatler toptan bir kötüleme propagandası ile karşı karşıya. Özellikle Bediüzzaman Said Nursi ve Nur talebeleri töhmet altında bırakılmaya çalışılıyor.
 
Sistematik bir karalama kampanyası ile karşı karşıyayız. Kampanyanın öncüleri ise bir takım ilahiyatçılar. Bunlar güya FETÖ’nün mahiyetini anlatıyor ancak hedef Bediüzzaman ve Risale-i Nur hareketi.
 
İlk işaret fişeği Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu’ndan geldi. Bardakoğlu, Said Nursi’nin “Bana yazdırıldı” ifadesini gündeme getirdi.
 
Ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof Dr. Hayri Kırbaşoğlu ve Prof. Dr. Hasan Onat televizyonlarda aynı ifade üzerinden Said Nursi’yi hedef aldı.
 
Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, “bana yazdırıldı” derken "her fiilin gerçek sahibi Cenab-ı Hak'tır, her güzellik O'nun lütfudur, O'nun izni ve iradesi ile olur" manasına işaret ediyor. Ve bu söz milyonlarca Risale-i Nur okuyucusu için aynı şeyi çağrıştırıyor. Halkın arasında bile "Seni bana Allah gönderdi" gibi ifadeler kullanılıyor.  Ama koca koca isimler bunu “vahiy aldım” olarak anlıyor. Ya da anlamak istiyor. Ve kamuoyuna böyle çirkin bir çarpıtma ile anlatıyor.
 
Bu ülkede 7 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış bir ismin ve yıllardır din uzmanı yetiştiren diğer hocaların takıldığı noktaya bakar mısınız?
 
Bediüzzaman Hazretleri hayatı boyunca Allah’a imanı, Kur’an’ın hakikatini, Peygamber Efendimizi (asm), haşir inancını, Allah’a neden ibadet edilmesi gerektiğini anlattı. İnsanların ebedi dünyasını kurtarmak için çalıştı. Risale-i Nur baştan sona bu esasları ihtiva ediyor.
 
Adı geçen ilahiyatçılar aslında işin kolayına kaçıyorlar. Bu hocalar bir gün olsun Kur’an’ın 40 yönden mucize olduğunu anlatan 25. Söz hakkında konuştu mu? Peygamber Efendimizi (asm) anlatan 19. Mektup hakkında iki kelam etti mi? Yeniden diriliş ve haşir inancını “iki kere 2 dört eder derecesinde bir kesinlikle” anlatan 10. Söz hakkında değerlendirmede bulundular mı? Çoğu kişinin anlamakta zorlandığı Mi’raç mucizesinin nasıl anlaşılacağını açıklayan 31. Söz’ü okudular mı? Cenab-ı Hakka neden ibadet edilmesi gerektiğini en yalın bir şekilde anlatan eserleri okudular mı? Siz duydunuz mu? Ben hiç duymadım.

Prof. titri olan hocaların sıradan bir insanın yapabileceği bir suçlamayı bırakıp Said Nursi’nin yukarıda adı geçen eserlerini –sırf tenkit nazarıyla bile olsa- akademik tahlil ve eleştirilerde bulunmalarıdır. 

Sayın Bardakoğlu, Sayın Kırbaşoğlu, Sayın Onat çağrım sizedir. Buyurun Risale-i Nur’daki bu konuları ele alın. Neresi eksik, neresi fazla eleştirilerinizi sıralayın. İnsanların ahiretlerini kurtarmaya, imanlarını kuvvetlendirmeye dönük fikri tartışmalara girin. Bu konularda uzman Risale-i Nur talebeleriyle canlı yayınlarda müzakerelerde bulunun. Veya yazılar kaleme alın. Bekliyoruz!

twitter.com/kemalbenek

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
14 Yorum