İlaç getirir gibi kitap getiriyorlar

İlaç getirir gibi kitap getiriyorlar

Konya Numune Hastanesinde 4 bine yakın kitap ile oluşturulan kütüphane odacıkları sayesinde, yatan hastalar günün her saati görevlileri telefonla arayarak kitap okuyabiliyor.

Hastanenin Başhekimi Süleyman Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaların, gazete ve kitap okuma isteklerinin kendilerine ulaştığını söyledi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve "Konya Kitap Okuyor Platformu" ile imzalanan protokol kapsamında çalışma başlattıklarını belirten Dönmez, "Özellikle yatan hastalarımızın okuma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, romandan kişisel gelişime, dini eserlerden çocuk kitaplarına 4 bin civarında eserle poliklinik ve servis katlarında kütüphane oluşturduk. Kütüphanemizin, hastalar, yakınları ve çalışanlardan bin 241 üyesi bulunuyor" diye konuştu.

"Hastalığımı unutuyorum"

Aksaray'dan tedavi için gelen 12 yaşındaki Fatma Nur Hüyük, "Rahatsızlığım nedeniyle okulumdan uzak kalıyorum. Hastanede böyle bir uygulamanın olmasından çok memnunum. Okulumdan ayrı kalsam da zamanımı kitap okuyarak değerlendiriyorum. Bu sayede hastalığımı da unutuyorum" sözlerine yer verdi.

"İlaç getirir gibi kitap getiriyorlar"

Hastalardan 53 yaşındaki Zübeyde Camcı da "Telefon açtığım zaman kitap geliyor. İlaç getirir gibi kitap getiriyorlar. Sağ olsunlar, böylece hastalığımızı unutturuyorlar" diye konuştu.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.