İktidara, Bediüzzaman'ın Ayasofya uyarısı ile seslendi

İktidara, Bediüzzaman'ın Ayasofya uyarısı ile seslendi

Mehmet Ali Bulut, hükümetin milletin menfaatine olanı sakınmadan yapması gerektiğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Mehmet Ali Bulut, hükümetin milletin menfaatine olanı sakınmadan yapması gerektiğini söylerek, Bediüzzaman Hazretlerinin Menderes'i uyarmasını örnek verdi.

Haber 7'deki yazısında her partililerin bir Müslüman hassasiyetiyle hareket etmesi gerektiğini etmeyenlerin derhal ayıklanmasını isteyen Bulut, "Müslüman olsun demiyorum. Müslüman gibi yaşamalı. Temiz. ‘Fahşâ'nın saklısından ve açığından uzak durmalı ki Allah şu zalimlerin zulmünü yeniden üzerimize çevirmesin. Çünkü siz kendinizi değiştirmedikçe, size verilen nimete nankörlük yapmadıkça Allah onu sizden almaz. Siz eğer milletin menfaatine olanı hiç kimseden sakınmadan yapsanız, kınayıcıların kınamasına aldırmadan İslam'a hizmet etseniz, o da size sahip çıkar" dedi.

Bediüzzaman Hazretlerinin Menderes'i Ayasofya'yı açması konsusunda uyardığını hatırlatan Bulut, yazısını şöyle sürdürdü:

"Bediüzzaman, rahmetli Menderes'e “Hemen Ayasofya'yı ibadete açsın” diye haber göndermişti. Açmazsa yaklaşmakta olan felaketten kurtulamayacaktı. Tahsin Tola ile bu haberi göndermişti. Menderes, “Batı ne der” diyerek açmaya cesaret etmedi. İki sene sonra ihtilal yapıldı ve rahmetli kendisi gitti…

"Siz iktidarı kendi eseriniz bilirseniz, Allah'ın size verdiği nimeti kendi kazancınız sanırsanız, iktidarınızın korunmasını da sizin gücünüze bırakır. O zaman onu koruyamazsınız. Onu altınızdan çekip alırlar. Çünkü müminin tâbi olduğu sınav ile kâfirin sınavı farklıdır. Mümin, hatalarının ekseriyetinin cezasını dünyada çeker, mükâfatı ertelenir. Kâfir ise tüm haklarını burada alır."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.