“İklim değişikliğine karşı birlikte hareket etmek zorundayız”

“İklim değişikliğine karşı birlikte hareket etmek zorundayız”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylemi Zirvesi Kararlılık İçin İş Birliği Oturumunda "Bir Sonraki Adım" başlıklı panelde, iklim değişikliğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylemi Zirvesi Kararlılık İçin İş Birliği Oturumunda "Bir Sonraki Adım" başlıklı panelde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İklim değişikliğine karşı, ülkeler olarak topyekûn hareket etmek zorunda olduğumuz çok kritik zamanlardan geçiyoruz.” dedi.

İklim değişikliğiyle mücadelenin siyasi, ekonomik, sosyo-kültürel boyutları ile son derece önemli bir konu olduğunu belirten Kurum, Türkiye'nin BM İklim Zirvesi'nin "Altyapı, Şehirler ve Yerel Eylem" temasının hazırlıklarından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Kurum, Türkiye'nin en büyük çevre hareketi ‘Sıfır Atık Projesi’nin başlatıldığını anımsatarak, "Tüm projelerde temel gayemiz, iklim duyarlı, enerji verimli şehirler inşa ederken afet risklerini azaltmak, doğamızı korumak ve şehirlerimizin sürdürülebilir gelişmesini sağlamaktır." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.