İklim değişikliği en çok ABD'yi tehdit ediyor

İklim değişikliği en çok ABD'yi tehdit ediyor

İklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri önce kendi topraklarına zarar veriyor.

BBC'nin haberine göre, ABD'de yayınlanan 4. Ulusal İklim Değerlendirmesi Raporu'nda, iklim değişikliğinin kontrol altına alınmamasının, ülkede insan sağlığı, yaşam kalitesi ve ekonomik büyüme oranını artan biçimde tehdit edeceğine işaret edildi.

Kontrol altına alınmayan iklim değişikliğinin, orman yangınlarıyla daha sık karşılaşma riski doğuracağı belirtilen raporda, hali hazırda Güney Carolina'da dolup taşan barajlar, Büyük Ovalar bölgesinde mahsullerin düşmesi, Florida'da haşere kaynaklı hastalıkta artış gibi somut örneklere de yer verildi.

"İklim değişikliğinin gelecekte yaratacağı riskler, bugün alınan kararlara bağlı" ifadesine yer verilen raporda yapılan uyarılar, Trump yönetiminin fosil yakıt gündemiyle çelişirken, Beyaz Saray Sözcüsü Lindsay Walters, ABD'deki birçok kurum ve dairenin katkılarıyla hazırlanan metnin, hatalı olduğunu ve "daha ziyade çok uç senaryolara dayandığını" söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten sonra ülkesinin Paris Anlaşması'ndan çekileceğini açıklamıştı.

Paris Anlaşması olarak anılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi, küresel ortalama sıcaklık artışını yüzyıl sonuna kadar sanayi öncesi döneme kıyasla en fazla 2 santigrat derece fazla tutmayı, ideal olarak da 1,5 derecede sınırlamayı amaçlıyor. Anlaşma, her ülkenin sera etkisi yaratan gazların salınımı azaltma konusunda hedeflerini belirlemesini ve yaklaşımını geliştirmesini öngörüyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.