İkinci el araçta en karlı dönem

İkinci el araçta en karlı dönem

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araç almayı düşünenlerin fiyatlar henüz tepe noktaya çıkmadan bugünlerde alım yapmaları durumunda karlı çıkacaklarını bildird

MASFED ve BOD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, kurlardaki aşırı yükselişin sıfır araçlarda yol açtığı pahalılığın, talebi ikinci ele kaydırdığını belirtti. Sıfır araçlarda kura bağlı yüksek fiyat düzeyi ve buna bağlı olarak ikinci ele yönelişin daha uzun bir süre devam edebileceğini ifade eden Erkoç, ikinci elde artarak devam edecek talebin bir süre sonra bu sektörde de fiyatları çok daha yukarılara iteceğini vurguladı. Erkoç, “Bu nedenle ikinci el almayı düşünüp de bekleme ya da erteleme eğiliminde olan vatandaşlarımıza, bugünlerde almalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü bir süre sonra almayı planladığı aynı araca çok daha yüksek fiyat ödemek zorunda kalabilirler" dedi.

“İkinci ele güven ve standart getiriyoruz"

İkinci el piyasada tüketicinin en büyük sıkıntısının kandırılma riski, dolayısıyla “güven" zafiyeti olduğuna değinen Erkoç, Esenboğa Yolu üzerinde 375 dönümlük alanda kurdukları Avrupa'nın en büyük otomotiv yaşam merkezi 'Otonomi' ile bu sorunun kökten aşılacağını bildirdi. Aynı zamanda Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı da olan Erkoç, Ankara'daki tüm oto galerilerini içinde toplayacak bu merkezin faaliyete geçişiyle birlikte sektörde kurumsallaşmanın sağlanacağını ve güvenin tesis edileceğini ifade etti. Erkoç, sektörde ayaküstü satıcılar dolayısıyla var olan yaygın kayıt dışılığa işaret ederek, “Kilometresiyle oynanmış, ağır kazalara karışmış, ciddi teknik ve kalıcı sorunları olan araçları bilmeden, değerinin çok üstünde paralar ödeyerek alan vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri, hukuki sorunları, sektördeki kayıt dışılığı sona erdireceğiz, güveni tesis edeceğiz. Artık bu işe bir standart getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

“Otonomi sadece Türkiye'nin değil Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük otomotiv yaşam merkezi olacak"
Otonomi'nin açılışını ikinci elde “milat" olarak nitelendiren Erkoç, şunları kaydetti:
“Otonomi'nin açılışı için gün sayıyoruz. Otonomi, sadece Türkiye'nin değil Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük otomotiv yaşam merkezi olacak. Otonomi, 2. el araç ticaretinin tek adresi olacak ve otomotiv piyasasında bir dönem başlatacak. Otonomi'de 2. el araçlar için 551 showroom ve sıfır araçlar için 10 oto plazamız hizmet verecek. Bu arada 13 işyerinden oluşan bir teknik servis bölümümüz var. Meydan ticarethane ve ofislerinden oluşan 28 işyeri, 48 ofis, akaryakıt istasyonu ve bir de 5 yıldızlı otel bulunuyor. Tabii bu arada otomobil yedek parçası, otomobil camı, aküsü satan arkadaşlarımız ve tamir bakım servislerimiz olacak. Flo kiralama hizmeti veren işyerleri ve tabii ekspertiz merkezi, test sürüş alanı ve bir fotoğraflama merkezi de olacak. Otonomi'ye günde 9 bin araç giriş çıkış yapabilecek. Showroomlarda aynı anda 12 bin araç sergilenebilecek.

Günde 11 bin ziyaretçi ağırlayabileceğiz. Sıfır ya da 2. el araç almak isteyenler, aradığı her model aracı Otonomi'de bulabilecek. Noter ve trafik tescil bürosu da Otonomi'nin içinde; araç alan vatandaş tüm işlemlerini aynı yerde seri biçimde yapabilecek. Güven çok önemli dedik; satılan araca, tüm test ve kontrolleri yaparak 1 yıl garanti vereceğiz. Bu arada burasının sadece bir ticaret merkezinden ibaret olsun istemedik, işin sosyal boyutunu da düşündük. Otonomi içinde kafe ve restoranlar, bankalar ve kuru temizlemeden kırtasiyeye, camiden AVM'ye diğer tüm hizmet birimlerimiz mevcut. Aileler ve çocukları için zengin sosyal aktivitelerimiz olacak. Dolayısıyla Otonomi, bu yönüyle de tam anlamıyla bir 'Otomotiv Yaşam Merkezi' olacak. İlgili tüm vatandaşlarımızı açılışımıza bekliyoruz."

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.