İki Mescid-i Aksa murabıtı siyonist işgal rejimi askerlerince esir alındı

İki Mescid-i Aksa murabıtı siyonist işgal rejimi askerlerince esir alındı

Siyonist Yahudi yerleşimcilerin baskılarına karşı Mescid-i Aksa’da gönüllü olarak nöbet tutan iki murabıt işgalciler tarafından esir alındı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgalciler tarafından esir alınan Mescid-i Aksa nöbetçilerinin Kudüslü Arafat Necib ve Halil et-Terhuni adlı gençler olduğu ve işgal rejimine ait el-Kışla soruşturma merkezine götürüldükleri belirtildi.

Bu esir alma durumları, Kudüs'ün Yahudi bayramları nedeniyle kapatılması ve işgal altındaki Filistinlilerin korona bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya gitmelerinin engellenmesi ile eş zamanlı gerçekleşirken Mescid-i Aksa’ya yerleşimci teröristlerin saldırıları devam ediyor.

İşgalciler, alıkoyma, esir alma ve uzaklaştırma gibi gayrimeşru uygulamalarla Aksa muhafızlarını camiyi koruma ve emniyete alma görevlerini bırakmaya zorlamayı hedefliyor.

Özellikle son zamanlarda işgal rejimi mahkemeleri, Aksa muhafızlarını görevlerinden vazgeçmeleri için evlerini yıkma, uzaklaştırma, seyahat yasağı koyma gibi cezalar vermeyi sıklaştırdı.

İşgalciler, daha önce Muhafızlar Şube Başkanı Zinat Ebu Sabih'in de aralarında olduğu bazı Mescid-i Aksa muhafızları hakkında uzaklaştırma kararı verdi.

Sözde "Tapınak Grupları", aşırılık yanlısı tüm siyonist Yahudi yerleşimcilere bayramlarda mümkün olan her yoldan Mescid-i Aksa’ya saldırma çağrısında bulunmuştu.

Kudüslülerin Hakları Merkezi ve Vadi Hilva Enformasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, işgal altındaki Kudüs'ün el-İseviyye beldesinde işgal güçlerinin 6 günde 9’u çocuk 42 sivili esir aldığı kaydedildi.

İşgalle birlikte Kudüs'te ikamet eden Filistinlilere karşı planlı bir şekilde ırkçı ve düşmanca bir tavır sergilendi. Bütün bu politikaların ve yıkım faaliyetlerinin amacının Filistinlileri bu bölgeden göçe zorlamak ve bölgede Yahudileştirme faaliyetlerini hızlandırmak olduğu dile getirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.